Νέα παραγγελία για 10 containerships, ύψους $1,5 δισ., από την COSCO

Νέα παραγγελία για 10 containerships, ύψους $1,5 δισ., από την COSCO

165
Νέα παραγγελία για 10 containerships, ύψους $1,5 δισ., από την COSCO

H εταιρεία τακτικών γραμμών COSCO Shipping Holdings (COSCO), όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, προέβη στην παραγγελία δέκα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, έξι εκ των οποίων θα έχουν χωρητικότητα 14.092 TEUs, ενώ η χωρητικότητα των υπόλοιπων τεσσάρων θα ανέρχεται στα 16.180 TEUs. Το συνολικό ποσό που αναμένεται να καταβάλει η εταιρεία ανέρχεται σε περίπου $1,5 δισ.

Στόχος της εν λόγω παραγγελίας είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας του στόλου της COSCO, αλλά και η μείωση του μεταφορικού κόστους. Τα νεότευκτα πλοία, τα οποία θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία που διαχειρίζεται η COSCO, θα αυξήσουν τη συνολική χωρητικότητα της κινεζικής εταιρείας τακτικών γραμμών κατά 150.000 TEUs. Οι παραδόσεις των πλοίων αναμένεται να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2023 και να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2025.

Καθένα από τα έξι πλοία χωρητικότητας 14.092 TEUs θα κοστίσει, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, περίπου $146 εκατ., ενώ αντίστοιχα έκαστο εκ των τεσσάρων πλοίων χωρητικότητας 16.180 TEUs εκτιμάται ότι θα κοστίσει περί τα $155 εκατ.

Η παραγγελία, σύμφωνα με πηγές του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, αποτελεί μέρος του δέκατου τέταρτου πενταετούς πλάνου της COSCO, το οποίο έχει καταρτιστεί προκειμένου να βοηθήσει την κινεζική εταιρεία να διατηρήσει την ηγετική της θέση τόσο στην αγορά των τακτικών γραμμών όσο και σε αυτήν των υπηρεσιών logistics.

Φωτό: Focke Strangmann/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.