Shell: Επέκταση των ναυλώσεων LNG carriers

Shell: Επέκταση των ναυλώσεων LNG carriers

257
Shell: Επέκταση των ναυλώσεων LNG carriers

Έξι νέα συμβόλαια μακροχρόνιας χρονοναύλωσης, για πλοία LNG, υπέγραψε η Shell Tankers Private Limited (Shell), με έδρα τη Σιγκαπούρη. Την κατασκευή των πλοίων έχουν αναλάβει η νοτιοκορεατική Hyundai Heavy Industries και η θυγατρική της Hyundai Samho Heavy Industries.

Επιπλέον, στο δελτίο Τύπου της Shell αναφέρεται πως τα πλοία αυτά θα συνεισφέρουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών ρύπων του υπό ναύλωση στόλου της εταιρείας. Ο στόχος της Shell είναι να επιταχυνθεί η μετάβαση προς το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας δηλώνουν πως η εταιρεία θα συνεχίσει να αναζητά ευκαιρίες ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών μείωσης εκπομπών.

Παράλληλα, η Shell κάνει λόγο για βελτιστοποίηση της λειτουργίας των πλοίων, μέσω της εκμετάλλευσης των οφελών της ψηφιοποίησης για τη μείωση των εκπομπών, της υιοθέτησης των πιο πρόσφατων πρακτικών ασφάλειας και της χρήσης μηχανών διπλού καυσίμου.

Η παράδοση των πλοίων θα πραγματοποιηθεί το 2023. Τα έξι πλοία προστίθενται στη λίστα μακροχρόνιων ναυλώσεων της εταιρείας, η οποία στο σύνολό της πλέον απαρτίζεται από 24 υπό ναύλωση LNG πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.