Ολοκληρώθηκε η ναυπήγηση του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα πλοίου μεταφοράς LPG στον κόσμο

Ολοκληρώθηκε η ναυπήγηση του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα πλοίου μεταφοράς LPG στον κόσμο

12629
Ολοκληρώθηκε η ναυπήγηση του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα πλοίου μεταφοράς LPG στον κόσμο

H Hyundai Samho Heavy Industries (HSHI), θυγατρική της Hyundai Heavy Industries (HHI), ολοκλήρωσε τη ναυπήγηση ενός πλοίου μεταφοράς LPG, με την ονομασία «Bellavista Explorer», το οποίο διαθέτει σύστημα πρόωσης διπλού καυσίμου. Το πλοίο παραγγέλθηκε από την κινεζική Bank of Communications Finance Leasing και λέγεται ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πλοίο της κατηγορίας του στον κόσμο.

Το μήκους 229,98 μ., πλάτους 36,6 μ. και ύψους 23,6 μ. πλοίο διαθέτει χωρητικότητα φορτίου 90.000 κ.μ., είναι εξοπλισμένο με μία δεξαμενή καυσίμου LPG, η οποία, όταν είναι γεμάτη, του προσφέρει αυτονομία σχεδόν 31.700 χλμ., ενώ το σύστημα πρόωσης διπλού καυσίμου που διαθέτει του επιτρέπει να χρησιμοποιεί ως καύσιμα είτε LPG είτε diesel.

Η HSHI υποστηρίζει πως το εν λόγω φιλικό προς το περιβάλλον πλοίο μπορεί να έχει μειωμένες εκπομπές οξειδίων του θείου (SOx) κατά 90%, οξειδίων του αζώτου (NOx) κατά 50% και εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 20%. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση της παραγωγής του LPG παγκοσμίως το καθιστά ένα αναδυόμενο ναυτιλιακό καύσιμο επόμενης γενιάς.

Τέλος, στο πλαίσιο της αναζήτησης φιλικότερων προς το περιβάλλον καυσίμων, η ναυτιλιακή εταιρεία Euronav σε συνεργασία με την HHI και τους νηογνώμονες Lloyd’s Register και DNV παρουσίασαν πρόσφατα ένα κοινό σχέδιο ανάπτυξης (JDP) για δεξαμενόπλοια διπλού καυσίμου που θα τροφοδοτούνται με αμμωνία.

Φωτό: www.hshi.co.kr/eng/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.