Εικοσαετής συμφωνία Κατάρ-Νότιας Κορέας στο εμπόριο LNG

Εικοσαετής συμφωνία Κατάρ-Νότιας Κορέας στο εμπόριο LNG

130
Εικοσαετής συμφωνία Κατάρ-Νότιας Κορέας στο εμπόριο LNG

Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με το Κατάρ σχετικά με την αγορά σταθερών ποσοτήτων LNG για είκοσι χρόνια από το 2025.

Με τη νέα συμφωνία, η Korea Gas Corp. θα αυξήσει τις εισαγωγές LNG από το Κατάρ κατά 2 εκατ. τόνους, στα 6,1 εκατ. τόνους LNG ανά έτος, μετά το 2025. Αυτή τη στιγμή, η κρατική εταιρεία ενέργειας της Νότιας Κορέας εισάγει κάθε χρόνο 9 εκατ. τόνους LNG από το Κατάρ, ωστόσο εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μείωση στους 4,1 εκατ. τόνους LNG έως το 2025.

Αξιωματούχος του υπουργείου της Νότιας Κορέας κάνει λόγο για μακροπρόθεσμες σχέσεις με το Κατάρ, που θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς, όπως οι παραγγελίες νέων πλοίων μεταφοράς LNG στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας από πλευράς Κατάρ για την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών.

Το 2020, το Κατάρ παρείχε το 22% των LNG εισαγωγών της Νότιας Κορέας, με την Αυστραλία να είναι δεύτερη με 20%. Ακόμη και αν η Αυστραλία ξεπέρασε το 2019 το Κατάρ στις εξαγωγές LNG παγκοσμίως και οι ΗΠΑ έχουν ως στόχο να ξεπεράσουν και τις δύο χώρες έως το 2024, το Κατάρ σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή του κατά 64% έως το 2027.

Στόχος του Κατάρ είναι να διατηρήσει τον τίτλο του ως ο φθηνότερος παραγωγός LNG. Η απότομη αύξηση της παραγωγής του Κατάρ πιθανόν να συνεπάγεται μείωση του κόστους, κάτι που ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί και εξαρτάται από επιτυχημένη πρακτική οικονομιών κλίμακας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.