Ν. Βαφειάς: Επενδύσεις άνω των $325 εκατ. για την επέκταση του στόλου

Ν. Βαφειάς: Επενδύσεις άνω των $325 εκατ. για την επέκταση του στόλου

401
Ν. Βαφειάς: Επενδύσεις άνω των $325 εκατ. για την επέκταση του στόλου

Η Brave Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Βαφειά έχει δαπανήσει πάνω από $325 εκατ. για την απόκτηση υγραεριοφόρων, bulkers και δεξαμενόπλοιων τους τελευταίους πέντε μήνες.

Στο ίδιο πλαίσιο συνεχίζει τη σταδιακή αύξηση των παραγγελιών gas carriers στα ναυπηγεία Hyundai Mipo. Σύμφωνα με πηγές από την Αθήνα αυτή την εβδομάδα πρόσθεσε μια ακόμη για ένα LPG πλοίο μεταφορικής ικανότητας 40.000 κ.μ. στο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο. Συνολικά το orderbook της Brave Maritime στα Hyundai Mipo ανέρχεται πλέον στα πέντε gas carriers. Η Brave Maritime παρήγγειλε το πρώτο από αυτά τον περασμένο Φεβρουάριο και έκτοτε η αξία των πλοίων αυτών παρουσιάζει αυξητική τάση.

Δημοσιεύματα του διεθνούς ναυτιλιακού Τύπου κάνουν λόγο για μια στροφή του Νικόλαου Βαφειά στα σύγχρονα υγραεριοφόρα και στον ρόλο που θα διαδραματίσουν για τη μετάβαση σε μια μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος ναυτιλία. Τα δύο μάλιστα από τα πέντε υγραεριοφόρα που έχει παραγγείλει είναι διπλού καυσίμου.

Στα τέλη Ιουνίου η εταιρεία απέκτησε το μοναδικό για φέτος δεξαμενόπλοιο με το όνομα Capricorn Voyager. Πρόκειται για Aframax ναυπηγημένο το 2007 και μεταφορική ικανότητα 104.600 dwt. Την ίδια ώρα πηγές και κύκλοι της βιομηχανίας αναφέρουν ότι η Brave Maritime απέκτησε πρόσφατα το handysize Grace Ocean το οποίο ναυπηγήθηκε το 2013 και διαθέτει χωρητικότητα 33.300 dwt.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.