ZIM-Seaspan: Συμφωνία για τη μακροχρόνια ναύλωση δέκα containerships

ZIM-Seaspan: Συμφωνία για τη μακροχρόνια ναύλωση δέκα containerships

106
ZIM-Seaspan: Συμφωνία για τη μακροχρόνια ναύλωση δέκα containerships

Η εταιρεία τακτικών γραμμών ZIM Integrated Shipping Services (ZIM) και η εταιρεία διαχείρισης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Seaspan Corporation ανακοίνωσαν προ ολίγων ημερών μια νέα στρατηγική συμφωνία, βάσει της οποίας δέκα LNG containerships της Seaspan, με μηχανές διπλής καύσης και χωρητικότητα 7.000 TEUs, θα ενταχθούν στον στόλο του ισραηλινού θαλάσσιου μεταφορέα μέσω μακροχρόνιων ναυλώσεων. Η χρηματική αξία των εν λόγω ναυλώσεων ανέρχεται σε πάνω από $1,5 δισ.

Τα πλοία θα ενταχθούν στον στόλο της ΖΙΜ και θα εξυπηρετούν τους διάφορους εμπορικούς δρόμους όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία μεταξύ ΖΙΜ και Seaspan εντός του τρέχοντος έτους, καθώς τον Φεβρουάριο τα δύο μέρη είχαν ανακοινώσει συμφωνία για τη μακροχρόνια ναύλωση δέκα ακόμα LNG πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 15.000 ΤΕUs.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΖΙΜ δήλωσε πως η εν λόγω συνεργασία με τη Seaspan επιτρέπει τη στρατηγική αναβάθμιση του στόλου της ισραηλινής εταιρείας και ως εκ τούτου την εκπλήρωση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της. Επιπροσθέτως σημείωσε πως η εταιρεία παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματός της και για την προστασία των ωκεανών, επενδύοντας σε πράσινα πλοία προηγμένης τεχνολογίας, τα οποία αξιοποιούν τις καθαρότερες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seaspan δήλωσε ότι η διευρυμένη συνεργασία των δύο εταιρειών, η οποία αφορά έως και σήμερα είκοσι LNG νεότευκτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, καταδεικνύει τη δέσμευση των δύο μερών για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στον ναυτιλιακό κλάδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.