Ο πέμπτος πράσινος γίγαντας στον στόλο της Grimaldi

Ο πέμπτος πράσινος γίγαντας στον στόλο της Grimaldi

424
Ο πέμπτος πράσινος γίγαντας στον στόλο της Grimaldi

Τελετή ονοματοδοσίας για το «Eco Catania», το νεότευκτο Ro-Ro που παραδόθηκε στον όμιλο Grimaldi στις αρχές Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο λιμάνι της Κατάνια. Πρόκειται για το πέμπτο από τα δώδεκα υβριδικά πλοία που ανήκουν στη σειρά GG5G και την κατασκευή των οποίων έχει αναλάβει το κινεζικό ναυπηγείο Jinling.

Στην ανακοίνωση του ιταλικού ομίλου τονίζεται ότι, όπως και τα τέσσερα αδελφά πλοία της σειράς GG5G που επιχειρούν στη Μεσόγειο, το «Eco Catania» αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον Ro-Ro πλοία του κόσμου.

«Οι πράσινοι αυτοί γίγαντες έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν στο μισό τις εκπομπές CO2 συγκριτικά με τα προηγούμενης γενιάς Ro-Ro που διαχειριζόταν ο όμιλος. […] Κατά την παραμονή τους σε λιμάνι, τα πλοία της σειράς GG5G μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια αποθηκευμένη σε μεγάλες μπαταρίες λιθίου ισχύος 5 MWh», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τις προσεχείς ημέρες, το «Eco Catania» θα ξεκινήσει να επιχειρεί μεταξύ Γένοβας, Λιβόρνο, Κατάνια και Μάλτας, στη διαδρομή δηλαδή που ακολουθεί ήδη το «Eco Livorno».

Φωτό: Grimaldi

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.