Οι κινήσεις της Κίνας στην προσφορά άνθρακα

Οι κινήσεις της Κίνας στην προσφορά άνθρακα

49
Οι κινήσεις της Κίνας στην προσφορά άνθρακα

Η Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αναμένει μια χαλάρωση του ελλείμματος προσφοράς άνθρακα και συνεπώς μείωση των τιμών τον Ιούλιο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Με την ανάπτυξη της υδροηλεκτρικής και ηλιακής ενέργειας στη χώρα το καλοκαίρι και την αύξηση της εγχώριας παραγωγής και των εισαγωγών άνθρακα, το χάσμα προσφοράς και ζήτησης θα περιοριστεί, αναφέρει το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, η Κίνα αναμένεται να «απελευθερώσει» στην αγορά μεγάλες ποσότητες άνθρακα από τα αποθέματά της, προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια προσφοράς κατά την καλοκαιρινή περίοδο, χωρίς ωστόσο η Επιτροπή να αποκαλύψει περαιτέρω στοιχεία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος του Πεκίνου είναι να «χτίσει» αποθέματα 100 εκατ. τόνων άνθρακα το 2021 και μένει να δούμε πώς αυτή η κίνηση θα επηρεάσει τις εισαγωγές και τα πλοία που κατευθύνονται στην ασιατική χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.