Παραδόθηκε το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο στον κόσμο

Παραδόθηκε το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο στον κόσμο

414
Παραδόθηκε το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο στον κόσμο

Η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Mercy Ships ανακοίνωσε, στις 29 Ιουνίου 2021, ότι παραδόθηκε με επιτυχία το μεγαλύτερο μη στρατιωτικό πλοίο-νοσοκομείο στον κόσμο, το «Global Mercy».

Σκοπός της δράσης της φιλανθρωπικής οργάνωσης είναι να προσφέρει σύγχρονη ιατρική μέριμνα σε παράκτιους πληθυσμούς ανά τον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές ιατρικές υποδομές.

Η τελική παράδοση του νεότευκτου πλοίου-νοσοκομείου εορτάστηκε παρουσία των εκπροσώπων της Mercy Ships, project managers της σουηδικής Stena RoRo, που ήταν υπεύθυνη για την επίβλεψη της ναυπήγησης, καθώς και του management του κινεζικού ναυπηγείου. Με την τελική παράδοση, σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, η φιλανθρωπική οργάνωση βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία του πλοίου.

Τον Ιούλιο, το «Global Mercy» πρόκειται να ταξιδέψει στην Ευρώπη, όπου θα εφοδιαστεί περαιτέρω με ιατρικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις πληροφορικής στο λιμάνι της Αμβέρσας. Ο εξοπλισμός αυτός του πλοίου σχεδιάζεται για τις αρχές Σεπτέμβρη, ενώ ταυτόχρονη υπολογίζεται ότι θα είναι και η σταδιακή στελέχωση του πλοίου από εθελοντές της Mercy Ships. Η επίσημη παρουσίαση του πλοίου σε χορηγούς, μελλοντικούς εθελοντές και στα ΜΜΕ αναμένεται το πρώτο τέταρτο του 2022 στο Ρότερνταμ, με μία ακόμα παρουσίαση του πλοίου να σχεδιάζεται για το Ντακάρ της Σενεγάλης πριν από την πλήρη λειτουργία του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Mercy Ships σχεδίαζε το project του νεότευκτου «Global Mercy» εδώ και οκτώ χρόνια. Τα αρχικά συμβόλαια υπογράφηκαν το 2013, ενώ το 2015 ξεκίνησε η ναυπήγηση, με τις θαλάσσιες δοκιμές να ολοκληρώνονται με επιτυχία στα τέλη Απριλίου 2021.

Φωτό: www.mercyships.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.