Αισιοδοξία στα ΗΑΕ για την ανάκαμψη του κλάδου της κρουαζιέρας

Αισιοδοξία στα ΗΑΕ για την ανάκαμψη του κλάδου της κρουαζιέρας

35
Αισιοδοξία στα ΗΑΕ για την ανάκαμψη του κλάδου της κρουαζιέρας

Η κυβέρνηση των ΗΑΕ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να υποδέχεται κρουαζιέρες στα Εμιράτα από την 1η Σεπτεμβρίου 2021, μετά τις βαρύτατες συνέπειες που είχε να αντιμετωπίσει η βιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (DCT) ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τα λιμάνια του Άμπου Ντάμπι, έχοντας ως βασική προτεραιότητα να ανακτηθεί η δυναμική που προϋπήρχε της πανδημίας: περίπου 500.000 επισκέπτες κρουαζιέρας έφτασαν στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ το 2019, νούμερο που στοιχειοθετεί αύξηση 46% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με τον Ali Al-Shaiba, Executive Director του DCT, η απόφαση για υποδοχή κρουαζιερών έρχεται ως μέρος των προσπαθειών για αναζωογόνηση του τουριστικού τομέα του Εμιράτου του Άμπου Ντάμπι, μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας μέχρι τώρα. Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Al-Shaiba, πρόκειται να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα προς την ενίσχυση της θέσης της πρωτεύουσας των ΗΑΕ ως κόμβου θαλάσσιου τουρισμού παγκόσμιας κλάσης.

Για να εξασφαλιστεί η ομαλή επιστροφή στην επιχειρηματική δραστηριότητα, προβλέπεται να ληφθούν μια σειρά από πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων θα είναι και η συμμετοχή σε διεθνείς εκδηλώσεις, με σκοπό την προώθηση του Άμπου Ντάμπι ως ιδανικού προορισμού για κρουαζιερόπλοια από όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.