Blue Sky Maritime Coalition: Η νέα συμμαχία στη Βόρεια Αμερική για μια...

Blue Sky Maritime Coalition: Η νέα συμμαχία στη Βόρεια Αμερική για μια ναυτιλία μηδενικών εκπομπών

84
Blue Sky Maritime Coalition: Η νέα συμμαχία στη Βόρεια Αμερική για μια ναυτιλία μηδενικών εκπομπών

Μέλη της ναυτιλιακής βιομηχανίας στις ΗΠΑ και στον Καναδά ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την Blue Sky Maritime Coalition, μια μη κερδοσκοπική συμμαχία, με στόχο την ανάπτυξη projects για την επίτευξη μιας εμπορικά βιώσιμης και μηδενικών εκπομπών θαλάσσιας εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η συμμαχία περιλαμβάνει πλοιοκτήτες, κατασκευαστές, ναυλωτές, νηογνώμονες, χρηματοδότες, οργανισμούς λιμένων, κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή στη συμμαχία είναι ανοικτή για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη τα οποία προσβλέπουν στην επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων.

Τα ιδρυτικά μέλη της συμμαχίας είναι οι εξής οργανισμοί και εταιρείες: ABS, Bay Houston Towing, Caterpillar, Centerline Logistics, Chamber of Shipping of America, Citi, Crowley, Green Marine, Holland & Knight LLP, Kirby Corp., Lloyd’s Register, Marine Money, Marsoft, MIT Sea Grant, Moran Towing, OSG, Port Houston, Purus Marine, Shell, The American Waterways Operators, The Water Institute of the Gulf, Vancouver Fraser Port Authority, Wärtsilä North American, Inc. και Washington Maritime Blue. Επίσης, στην πρωτοβουλία συμμετέχουν ο DNV, η Matson, η Seaspan και η Getting to Zero Coalition.

«Η Blue Sky Maritime Coalition δημιουργήθηκε από τη διαπίστωση ότι οι θαλάσσιες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και στον Καναδά αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις, απόρροια του στόχου επίτευξης μηδενικών εκπομπών από τις ναυτιλιακές δραστηριότητες», ανέφερε ο David H. Cummins, πρόεδρος της Blue Sky Maritime Coalition.

«Πιστεύουμε ότι η απανθρακοποίηση είναι εφικτή, αλλά μόνο εάν τα ενδιαφερόμενα μέρη, σε συνεργασία με την αλυσίδα αξίας, είναι πρόθυμοι να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες σε αυτό το τοπίο και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις», κατέληξε ο κ. Cummins.

Φωτό: Miguel A. Amutio/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.