Κράτηση δεξαμενόπλοιου για πετρελαιοκηλίδα στην Ισπανία

Κράτηση δεξαμενόπλοιου για πετρελαιοκηλίδα στην Ισπανία

482
Κράτηση δεξαμενόπλοιου για πετρελαιοκηλίδα στην Ισπανία

Οι ισπανικές αρχές προέβησαν στην επαναδρομολόγηση και την κράτηση δεξαμενόπλοιου λόγω της απόρριψης πετρελαίου στη θάλασσα 150 μίλια από το Λας Πάλμας. Την ίδια ώρα, η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου θα κληθεί να πληρώσει ένα σημαντικό χρηματικό πρόστιμο.

Πρόσφατα, το Υπουργείο Μεταφορών της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι η Γενική Διεύθυνση Εμπορικής Ναυτιλίας διέταξε τον πλοίαρχο του «Aldan», το οποίο εκτελούσε το ταξίδι του στη Μεσόγειο, να αλλάξει διαδρομή προς την Αλμερία. Ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Ισπανίας συνόδευε το δεξαμενόπλοιο.

Δέκα ημέρες νωρίτερα, δορυφόρος της EMSA παρατήρησε ότι το πλοίο παράνομα απέρριψε υδρογονάνθρακες εντός της ΑΟΖ της Ισπανίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η διαρροή μόλυνε 20 τετραγωνικά μίλια θάλασσας.

Οι αρμόδιες ισπανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τις δραστηριότητες του πλοίου, το οποίο κρατήθηκε, και σημειώνουν ότι ενδέχεται η Γενική Διεύθυνση Εμπορικής Ναυτιλίας να επιβάλει τις μεγαλύτερες κυρώσεις που έχει επιβάλει ποτέ σε διαχειριστή πλοίου.

Με την άφιξή του στην Αλμερία, οι επιθεωρητές PSC εντόπισαν πληθώρα ελλείψεων στο πλοίο, ενισχύοντας ουσιαστικά τους λόγους κράτησής του. Το «Aldan», το οποίο δεν είχε στο παρελθόν ιστορικό κρατήσεων, διαχειρίζεται εταιρεία στα ΗΑΕ.

Φωτό: SEBASTIEN NOGIER/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.