Τα ναυπηγεία, πυλώνας ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας των ΗΠΑ

Τα ναυπηγεία, πυλώνας ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας των ΗΠΑ

86
Τα ναυπηγεία, πυλώνας ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας των ΗΠΑ

H οικονομική συμβολή των ιδιωτικών ναυπηγείων των ΗΠΑ στο ΑΕΠ της χώρας ανέρχεται σε $42,4 δισ., σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης «The Economic Importance of the U.S. Private Shipbuilding and Repairing Industry» του Department of Transportation’s Maritime Administration (MARAD).

Το 2019, τα 154 ιδιωτικά ναυπηγεία των ΗΠΑ προσέφεραν στην εθνική οικονομία 107.000 άμεσες θέσεις εργασίας και $9,9 δισ. σε εργατικό εισόδημα. Οι άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τον κλάδο ανήλθαν σε 393.390 και το εργατικό εισόδημα σε $28,1 δισ.

Με αφορμή την έκθεση, ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών Pete Buttigieg σημείωσε ότι «τα ναυπηγεία δημιουργούν θέσεις εργασίας και στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο πέριξ των λιμανιών και των καναλιών, αλλά και σε όλη την επικράτεια».

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ναυπηγικός κλάδος των ΗΠΑ καταγράφει ένα πλεόνασμα $7,3 δισ. τα έξι από τα τελευταία δέκα χρόνια. Μεταξύ 2015 και 2020, τα 154 αμερικανικά ναυπηγεία παρέδωσαν 5.024 πλοία όλων των τύπων: ρυμουλκά, αλιευτικά, ποντοπόρα εμπορικά, επιβατηγά, φορτηγίδες εσωτερικής ναυσιπλοΐας.

Φωτό: Ishant Mishra/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.