Διπλασιασμός της κατανάλωσης LNG ως καυσίμου πλοίων το 2020

Διπλασιασμός της κατανάλωσης LNG ως καυσίμου πλοίων το 2020

109
Διπλασιασμός της κατανάλωσης LNG ως καυσίμου πλοίων το 2020

Η κατανάλωση LNG ως καυσίμου πλοίων έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, επιτυγχάνοντας πενταπλάσια αύξηση όγκου σε λιγότερο από πέντε έτη, φτάνοντας τους 1,5 εκατ. τόνους το 2020, σχεδόν διπλάσια σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση LNG της Διεθνούς Ένωσης Αερίου (IGU).

Η θετική πορεία του LNG, που συχνά θεωρείται βιώσιμο εναλλακτικό καύσιμο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ήταν πίσω από έναν ιδιαίτερα υψηλό αριθμό πλοίων που χρησιμοποιούσαν το υγροποιημένο φυσικό αέριο και την ανάπτυξη μονάδων ανεφοδιασμού LNG τα τελευταία χρόνια.

Κατά μέσο όρο, περισσότερα από 20 πλοία που χρησιμοποιούν LNG προστίθενται κάθε χρόνο από το 2017. Με επιχειρησιακό στόλο 175 και βιβλίο παραγγελιών άνω των 200, αυξάνεται το ενδιαφέρον για την υιοθέτηση πλοίων με LNG, οδηγώντας σε επιπλέον αύξηση της ζήτησης για LNG ως βραχυπρόθεσμο καύσιμο πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.