Sovcomflot: 10ετής χρονοναύλωση για δύο Aframax δεξαμενόπλοια

Sovcomflot: 10ετής χρονοναύλωση για δύο Aframax δεξαμενόπλοια

137
Sovcomflot: 10ετής χρονοναύλωση για δύο Aframax δεξαμενόπλοια

Στις 4 Ιουνίου 2021, η Sovcomflot και η Sakhalin Energy, διαχειρίστρια εταιρεία του Sakhalin-2 project, υπέγραψαν συμβόλαια μακροχρόνιας χρονοναύλωσης για δύο υπάρχοντα δεξαμενόπλοια καύσης LNG της σειράς «Green Funnel» και συγκεκριμένα τα «Korolev Prospect» και «Vernadsky Prospect».

Οι συμφωνίες υπεγράφησαν στο περιθώριο του 24ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης από τους Igor Tonkovidov, πρόεδρο και CEO της Sovcomflot, και Roman Dashkov, CEO της Sakhalin Energy, παρουσία του Ρώσου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Alexander Novak και του Ρώσου υφυπουργού Ενέργειας Pavel Sorokin.

Τα πλοία θα παραδοθούν στον ναυλωτή το 2024 και θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά αργού πετρελαίου για το έργο Sakhalin-2 για δέκα χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης για έως και τρία χρόνια.

Ο κ. Novak ανέφερε σχετικά: «Η ρωσική κυβέρνηση δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, εισάγει συνεχώς μέτρα που επιτρέπουν τη μείωση των ατμοσφαιρικών εκπομπών και υποστηρίζει παρόμοιες πρωτοβουλίες της επιχειρηματικής κοινότητας. Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν σήμερα μεταξύ της Sakhalin Energy και της Sovcomflot, οι οποίες προβλέπουν τη χρήση δεξαμενόπλοιων κατανάλωσης LNG στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, καταδεικνύουν μια υπεύθυνη προσέγγιση για την αειφορία. Η υιοθέτηση του LNG ως καυσίμου στις μεταφορές, συμπεριλαμβανομένης της θαλάσσιας μεταφοράς των εξαγωγικών φορτίων της Ρωσίας, έχει ως στόχο να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της περιβαλλοντικής ασφάλειας του πλανήτη μας».

Φωτό: http://sovcomflot.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.