Ένας πλωτός σταθμός πυρόσβεσης στο Σαν Φρανσίσκο

Ένας πλωτός σταθμός πυρόσβεσης στο Σαν Φρανσίσκο

68
Ένας πλωτός σταθμός πυρόσβεσης στο Σαν Φρανσίσκο

Σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 αναμένεται να τοποθετηθεί η κεντρική πλατφόρμα ενός νέου, καινοτόμου πλωτού πυροσβεστικού σταθμού στην προβλήτα 22½ βόρεια της Bay Bridge του Σαν Φρανσίσκο.

Ο νέος πυροσβεστικός σταθμός, που θα ονομαστεί Fireboat Station 35, κατασκευάστηκε σε πρώτο στάδιο στη Σαγκάη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε μέσω Ειρηνικού στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, όπου ολοκληρώθηκε η διώροφη κατασκευή της πλατφόρμας. Μόλις η παλίρροια είναι στο επιθυμητό επίπεδο, η κατασκευή θα μεταφερθεί με ρυμουλκά στην τελική της τοποθεσία.

Η δήμαρχος της πόλης, London N. Breed, δήλωσε ότι ο πλωτός αυτός πυροσβεστικός σταθμός συνιστά ένα σημαντικό ορόσημο για το Σαν Φρανσίσκο και αποτελεί ακόμα ένα βήμα στην προσπάθεια ενίσχυσης της πόλης. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι ο νέος πυροσβεστικός σταθμός θα βελτιώσει την ικανότητα της πυροσβεστικής υπηρεσίας να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες του παρόντος αλλά και του μέλλοντος.

Η πρωτοπόρος πλωτή κατασκευή θα υψώνεται και θα χαμηλώνει ανάλογα με τη στάθμη της θάλασσας στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, συνυπολογίζοντας τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο εν λόγω σταθμός αναμένεται να επανδρωθεί από μέλη της πυροσβεστικής την ερχόμενη άνοιξη, μετά την ολοκλήρωση εργασιών στις υποδομές της εγκατάστασης. Παράλληλα, έχει σχεδιαστεί η κατασκευή ενός καταστρώματος παρατήρησης, που θα είναι προσβάσιμο για το ευρύ κοινό, με την πρόβλεψη εγκατάστασης δημοσίων έργων τέχνης.

Ο νέος σταθμός θα πλαισιωθεί από τρία πυροσβεστικά σκάφη και ένα σκάφος διάσωσης, με το κόστος του συνολικού project να υπολογίζεται σε 39,9 εκατ. δολάρια για την υλοποίηση ενός, αν μη τι άλλο, ξεχωριστού έργου.

Φωτό: skarc.com/projects/san-francisco-fireboat-station-35

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.