Θετικής πορείας συνέχεια για την Costamare και το 2021

Θετικής πορείας συνέχεια για την Costamare και το 2021

412
Θετικής πορείας συνέχεια για την Costamare και το 2021

Σημαντική αύξηση των κερδών της σημείωσε η Costamare Inc. κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, με την εισηγμένη να ανακοινώνει υπερδιπλασιασμό του θετικού αποτελέσματος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε $127,8 εκατ., αυξημένος κατά 5,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020 ($121,4 εκατ.). Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα $68,4 εκατ. έναντι $32,8 εκατ. το 2020.

Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε $0,31 έναντι $0,27 για το 2020, ενώ η συνολική ρευστότητα της εταιρείας φτάνει τα $239,8 εκατ.

Επιπλέον, η εταιρεία μεταξύ άλλων πέτυχε τη συμφωνία για την αναχρηματοδότηση δανειακών της υποχρεώσεων ύψους $150 εκατ., που αφορούν τα πλοία «Cape Kortia» και «Cape Sounio», με ορίζοντα αποπληρωμής τα 10 έτη.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Γρηγόρης Ζήκος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι η εταιρεία πέτυχε ακόμα ένα κερδοφόρο τρίμηνο. «Η ανάκαμψη της αγοράς, που ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, συνεχίστηκε, αντλώντας δύναμη από την ευνοϊκή δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης. Ισχυρή ζήτηση για εμπορεύματα, αποθήκευση αποθεμάτων και μια ισορροπημένη αγορά containerships, που βοήθησε ώστε η αγορά να φτάσει σε επίπεδα που δεν έχουμε δει εδώ και μία δεκαετία.

»Από τις αρχές του έτους έχουμε συμφωνήσει να αγοράσουμε συνολικά 15 μεταχειρισμένα πλοία και έχουμε ήδη παραλάβει δύο νεότευκτα, τα οποία ξεκίνησαν τις δεκαετούς διάρκειας ναυλώσεις τους. Οι προσυμφωνημένες ναυλώσεις αναμένεται να εισφέρουν πάνω από 830 εκατ. δολάρια […].

»Τέλος, από την πλευρά της χρηματοδότησης, ολοκληρώσαμε πρόσφατα την έκδοση ενός ομολόγου στο Χρηματιστήριο Αθηνών για 100 εκατ. ευρώ. […] Με βάση αυτές τις επιχειρηματικές εξελίξεις και τις αυξανόμενες μακροπρόθεσμες ταμειακές ροές και ρευστότητά μας, η διοίκηση με χαρά προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο να αυξήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2021 το μέρισμα κατά 15%. Ο ισολογισμός μας, μαζί με τις ταμειακές ροές από λειτουργίες και τη θέση ρευστότητας, μας παρέχει την ικανότητα αύξησης του μερίσματος χωρίς καμία επίπτωση στα αναπτυξιακά μας σχέδια».

Όλη η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βρίσκεται εδώ .

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.