ΝΥΚ: Νεότευκτο LNG carrier στον στόλο

ΝΥΚ: Νεότευκτο LNG carrier στον στόλο

136
ΝΥΚ: Νεότευκτο LNG carrier στον στόλο

Το πλοίο μεταφοράς LNG «Diamond Gas Crystal» παραδόθηκε την 31η Μαΐου στην ΝΥΚ Line. To νεότευκτο πλοίο θα μεταφέρει LNG από το LNG Canada project στη Βρετανική Κολούμπια καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου μέσω της συμφωνίας χρονοναύλωσης διάρκειας 18 ετών με την Diamond Gas International Pte. Ltd, θυγατρική της Mitsubishi Corporation (MC), που κατέχει μερίδιο στο LNG Canada project.

Το LNG carrier κατασκευάστηκε στη Hyundai Samho Heavy Industries και ανήκει στις NYK, Asia LNG Transport Dua Sdn. Bhd. (ALT Dua) και MC μέσω του joint venture Diamond LNG Shipping 5 Pte. Ltd. O όμιλος NYK θα αναλάβει τη διαχείριση του πλοίου.

Το «Diamond Gas Crystal» διαθέτει μήκος 297 μ., πλάτος 46,4 μ. και μεταφορική ικανότητα 174.000 κ.μ. LNG. Τέλος, θα είναι εξοπλισμένο με κύρια μηχανή X-DF και θα φέρει σημαία Σιγκαπούρης.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, o όμιλος NYK δημοσίευσε το «NYK Group ESG Story», με στόχο την ενσωμάτωση της ΕΚΕ στη στρατηγική της εταιρείας και την προώθηση δραστηριοτήτων για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Φωτό: NYK LINE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.