Ναυτιλιακές εταιρείες-κολοσσοί με το βλέμμα στην προστασία των φαλαινών

Ναυτιλιακές εταιρείες-κολοσσοί με το βλέμμα στην προστασία των φαλαινών

145
Ναυτιλιακές εταιρείες-κολοσσοί με το βλέμμα στην προστασία των φαλαινών

Τα συμμετέχοντα μέλη σε μια πρωτοβουλία για τον περιορισμό της μόλυνσης του αέρα και την προστασία των φαλαινών που απειλούνται ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους για το 2020, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή και πρόοδο των ναυτιλιακών εταιρειών, των οποίων τα πλοία εθελοντικά μείωσαν την ταχύτητά τους στους 10 κόμβους.

Το εθελοντικό πρόγραμμα με την ονομασία «Protecting Blue Whales and Blue Skies» έλαβε χώρα μεταξύ της 15ης Μαΐου και της 15ης Νοεμβρίου 2020 και εκτείνεται μεταξύ Point Arguello και Dana Point.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες λαμβάνουν χρηματικά βραβεία με βάση τις αποστάσεις που καλύπτουν τα πλοία τους εντός της ζώνης Vessel Speed Reduction (VSR) με ταχύτητες 10 κόμβων ή και λιγότερο. Ο στόχος των 10 κόμβων έρχεται να συμπληρώσει τις απαιτήσεις της Εθνικής Ωκεανικής και Ατμοσφαιρικής Διοίκησης (NOAA) για όλα τα πλοία (300 gross tonnes ή μεγαλύτερων) να επιβραδύνουν κατά την περίοδο έντονης κίνησης των φαλαινών, που απειλούνται από θανατηφόρες προσκρούσεις με πλοία.

Τα βραβεία για τις ναυτιλιακές εταιρείες χωρίζονται στις παρακάτω τρεις κατηγορίες: Sapphire (75-100% του στόλου κινήθηκε εντός της ζώνης VSR με ταχύτητες 10 κόμβων ή και λιγότερο), Gold (50-74%) και Blue Sky (25-49%). Oι MSC, Hapag-Lloyd, Swire Shipping, Yang Ming και MOL ACE κατέλαβαν το βραβείο Sapphire, οι COSCO Shipping Lines, Evergreen, GALI, “K” Line, Maersk, Wallenius Wilhelmsen και Swire Shipping το βραβείο Gold και η ONE το Blue Sky.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.