Σε ανοδική πορεία η διακίνηση containers στην Κίνα

Σε ανοδική πορεία η διακίνηση containers στην Κίνα

81
Σε ανοδική πορεία η διακίνηση containers στην Κίνα

Σύμφωνα με στοιχεία της China Ports and Harbors Association, οι κινεζικοί λιμένες σημείωσαν σημαντική αύξηση στον διακινούμενο όγκο εμπορευματοκιβωτίων τον Απρίλιο σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, ο όγκος διακινούμενων containers σε οκτώ μεγάλους λιμένες της Κίνας αυξήθηκε κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ταυτόχρονα αυξήθηκε και ο όγκος εξαγώγιμων εμπορευματοκιβωτίων κατά 17,5%.

Οι λιμένες του Ningbo-Zhoushan και του Shenzhen ανακοίνωσαν έναν ρυθμό ανάπτυξης που ξεπέρασε το 30%.

Η μεταφορά αργού πετρελαίου στα σημαντικότερα λιμάνια της Κίνας αυξήθηκε κατά 20,8% σε σχέση με πέρυσι, με το λιμάνι του Yantai να σημειώνει εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης άνω του 90%.

Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά μεταλλευμάτων σε σημαντικά λιμάνια της χώρας, σημειώθηκε μικρή αύξηση (2,2%), ενώ τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 6,1%.

Η διακίνηση φορτίων και ο όγκος εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια Nanjing, Wuhan και Chongqing, τα οποία είναι τα τρία μεγαλύτερα στον ποταμό Yangtze, αυξήθηκαν σε ποσοστό 29,6% και 62,1% αντίστοιχα.

Γενικότερα, η διακίνηση φορτίων στα μεγάλα λιμάνια αυξήθηκε κατά 8,8% σε ετήσια βάση, ενώ συνολικά τον Απρίλιο στην Κίνα οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο της τάξης του 22,2%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 32,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2020.

Φωτό: Stringer/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.