Chevron: Παύση λειτουργίας σε πλατφόρμα φυσικού αερίου στο Ισραήλ

Chevron: Παύση λειτουργίας σε πλατφόρμα φυσικού αερίου στο Ισραήλ

125
Chevron: Παύση λειτουργίας σε πλατφόρμα φυσικού αερίου στο Ισραήλ

Η Chevron έκλεισε την πλατφόρμα φυσικού αερίου Tamar στα ανοικτά των ισραηλινών ακτών κατόπιν εντολής του Υπουργείου Ενέργειας της χώρας, ανέφερε η πετρελαϊκή εταιρεία, μετά το κύμα ταραχών στην περιοχή.

Το ισραηλινό Υπουργείο Ενέργειας δήλωσε ότι όλες οι ενεργειακές ανάγκες του Ισραήλ θα συνεχίσουν να καλύπτονται, παρά το κλείσιμο του Tamar, της κύριας πηγής φυσικού αερίου για την τοπική αγορά.

Η πλατφόρμα Tamar βρίσκεται περίπου 25 χλμ. (15,5 μίλια) από την πόλη Ashdod κατά μήκος της νότιας ακτής της Μεσογείου του Ισραήλ.

Το δεύτερο πεδίο φυσικού αερίου της Chevron που λειτουργεί στο Ισραήλ, το Leviathan, συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και η εταιρεία «συνεργάστηκε με τους πελάτες και τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς για να διασφαλίσει τη συνέχιση της προμήθειας φυσικού αερίου».

Η Chevron έγινε σημαντικός επενδυτής στην υπεράκτια βιομηχανία φυσικού αερίου του Ισραήλ μετά την απόκτηση της Noble Energy με έδρα τις ΗΠΑ για 11,8 δισ. δολάρια πέρυσι. Η κίνηση θεωρήθηκε ως στοίχημα από τον CEO Mike Wirth για τους τεράστιους πόρους φυσικού αερίου της ευμετάβλητης περιοχής.

Η Chevron δραστηριοποιείται και κατέχει ποσοστό 25% στο πεδίο φυσικού αερίου Tamar. Παρήγαγε συνολικά 8,2 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το 2020, εκ των οποίων 7,7 bcm πήγαν στο Ισραήλ, 0,3 bcm στη γειτονική Αίγυπτο και 0,2 bcm στην Ιορδανία, σύμφωνα με στοιχεία της ισραηλινής ενεργειακής εταιρείας Delek, η οποία κατέχει επίσης μερίδιο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.