MSC: Ναύλωση έντεκα containerships κατανάλωσης LNG

MSC: Ναύλωση έντεκα containerships κατανάλωσης LNG

85
MSC: Ναύλωση έντεκα containerships κατανάλωσης LNG

H Alphaliner καθώς και διεθνή ΜΜΕ επιβεβαίωσαν την είδηση ότι η Mediterranean Shipping Co (MSC) αποτελεί μία ακόμα εκ των εταιρειών τακτικών γραμμών που προχωρά στην αξιοποίηση πλοίων που κινούνται με LNG.

Ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά τακτικών γραμμών συνήψε συμβόλαιο μακροχρόνιας ναύλωσης έντεκα LNG πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 15.300 TEUs με την Eastern Pacific Shipping, η οποία ανέθεσε προσφάτως στα ναυπηγεία της Hyundai Heavy Industries την κατασκευή τους.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η MSC εντάσσεται και αυτή με τη σειρά της στην ομάδα εταιρειών τακτικών γραμμών που απαρτίζεται έως τώρα από τις CMA CGM, Hapag-Lloyd και ZIM, οι οποίες προβαίνουν σε κεφαλαιακές δαπάνες για τη ναύλωση πλοίων LNG.

Το LNG μειώνει τις εκπομπές, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ναυτιλιακά καύσιμα, και θεωρείται από έναν αυξανόμενο αριθμό εταιρειών τακτικών γραμμών ως το μεταβατικό καύσιμο το οποίο θα βοηθήσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία να επιτύχει τους στόχους απανθρακοποίησης του ΙΜΟ, εκμηδενίζοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050.

Ωστόσο, καθώς η πορεία προς την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας εξακολουθεί να παραμένει ασαφής, με εταιρείες όπως η Maersk να θεωρούν ότι το καύσιμο LNG μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο κλίμα, η MSC η οποία και αυτή με τη σειρά της έχει δεσμευτεί σε επενδύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον, προχωρά στην εν λόγω ναύλωση, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο άλλο εναλλακτικό ναυτιλιακό καύσιμο διαθέσιμο σε ευρεία κλίμακα και σε παγκόσμια εμβέλεια το οποίο μπορεί να τροφοδοτήσει το σύνολο των 570 πλοίων που διαθέτει. Ως εκ τούτου, μέσω της ναύλωσης των έντεκα πλοίων LNG, η MSC ευελπιστεί ότι θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, θα λάβει πολύτιμες γνώσεις, ενώ παράλληλα θα διατηρήσει τις μελλοντικές της επιλογές αναφορικά με την οριστική επιλογή εναλλακτικού ναυτιλιακού καυσίμου ανοιχτές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.