Αύξηση των γερμανικών εξαγωγών για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα

Αύξηση των γερμανικών εξαγωγών για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα

43
Αύξηση των γερμανικών εξαγωγών για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα

Oι γερμανικές εταιρείες αψήφησαν την κρίση του κορονοϊού και πέτυχαν αύξηση των εξαγωγών τους για ενδέκατο συνεχή μήνα τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας, η οποία κατέγραψε αύξηση των εξαγωγών κατά 1,2%, διπλάσιο από το ποσοστό που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι.

Οι εξαγωγές προς τη Βρετανία μειώθηκαν για τρίτο συνεχή μήνα, δεδομένου ότι η χώρα εγκατέλειψε οριστικά την εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου, και συρρικνώθηκε κατά περαιτέρω 13,2%, στα 6,5 δισ. ευρώ (7,8 δισ. δολάρια). Ωστόσο, οι εισαγωγές από τη Βρετανία αυξήθηκαν ελαφρά, κατά 1,6%, στα 3,1 δισ. ευρώ.

Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο αυξήθηκαν επίσης, με τη Γερμανία να εισάγει 6,5% περισσότερο σε αξία τον Μάρτιο απ’ ό,τι τον προηγούμενο μήνα, πολύ πάνω από προηγούμενη πρόβλεψη, που έκανε μνεία για άνοδο 0,7%, ωθώντας το εμπορικό ισοζύγιο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο.

Η αύξηση των εξαγωγών μείωσε το εμπορικό ισοζύγιο στα 14,3 δισ. ευρώ (17,2 δισ. δολάρια), το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.