Στο ζενίθ η ναυπηγική βιομηχανία της Κίνας

Στο ζενίθ η ναυπηγική βιομηχανία της Κίνας

373
Στο ζενίθ η ναυπηγική βιομηχανία της Κίνας

O όγκος νέων παραγγελιών πλοίων των κινεζικών ναυπηγείων έφτασε τα 17,2 εκατ. dwt για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σημειώνοντας αύξηση 251,7% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με στατιστικές που δημοσίευσε η China Association of the National Shipbuilding Industry (CANSI), η ναυπηγική παραγωγή της χώρας άγγιξε τα 9,79 εκατ. dwt, μια αύξηση της τάξης του 39,8%. Μέχρι και το τέλος Μαρτίου, το βιβλίο παραγγελιών έφτανε τα 78,48 εκατ. dwt, σημειώνοντας μικρή πτώση 1,4%.

Ο όγκος εξαγωγών της κινεζικής ναυπηγικής βιομηχανίας ήταν 9,09 εκατ. dwt, αύξηση 32,7% κατά έτος, ενώ οι ναυπηγικές παραγγελίες προς εξαγωγή που ελήφθησαν πρόσφατα ανέρχονται σε 14,69 εκατ. dwt, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή αύξηση 216,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

Τα 75 μεγαλύτερα κινεζικά ναυπηγεία παρουσίασαν συνολικά έσοδα 53 δισ. RMB ($8,2 δισ.), αύξηση 21,6% σε ετήσια βάση, ενώ τα συνολικά κέρδη τους ανήλθαν σε 110 εκατ. RMB ($17 εκατ.).

Εκτός του ναυπηγικού τομέα, σημαντική άνοδος παρατηρείται και για τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, καθώς τα δεκαπέντε μεγαλύτερα ναυπηγοεπισκευαστικά κέντρα της Κίνας ολοκλήρωσαν επισκευές 777 πλοίων για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σημειώνοντας αύξηση 22,9% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.