Στο νερό το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο του κόσμου

    952
    Στο νερό το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο του κόσμου

    Η φιλανθρωπική εταιρεία Mercy Ships ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το «Global Mercy» ολοκλήρωσε επιτυχώς τις θαλάσσιες δοκιμές του σε ένα από τα τελευταία επιτεύγματα του πλωτού νοσοκομείου πριν από την παράδοση, τον εξοπλισμό, την καθέλκυση και την έναρξη των ταξιδιών στην Υποσαχάρια Αφρική το 2022.

    Οι θαλάσσιες αυτές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να διαπιστωθεί ότι όλα τα συστήματα του πλοίου είναι λειτουργικά κατά τη διάρκεια ταξιδιού και ευθυγραμμίζονται με τις αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές. Οι δοκιμές αφορούν επίσης την απόδοση των κινητήρων, την κατανάλωση καυσίμου, τα συστήματα έκτακτης ανάγκης, τα συστήματα πλοήγησης και ελιγμών καθώς και αξιολογήσεις ασφάλειας.

    Το «Global Mercy» αποτελεί προϊόν διεθνούς συνεργασίας, καθώς ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο Tianjin Xingang, ενώ το project management και τον σχεδιασμό του πλωτού νοσοκομείου ανέλαβαν η Stena RoRo AB και η Deltamarin αντίστοιχα. Νηογνώμονας του πλοίου, το οποίο θα φέρει σημαία Μάλτας, θα είναι ο Lloyd’s Register.

    Το «Global Mercy» θεωρείται το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο του κόσμου, διαθέτοντας μήκος 174 μ., πλάτος 28,6 μ., ενώ μπορεί να μεταφέρει έως και 950 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 641 μελών πληρώματος και εθελοντών.

    Φωτό: www.mercyships.org

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.