Σε επίπεδα ρεκόρ το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Σε επίπεδα ρεκόρ το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

79
Σε επίπεδα ρεκόρ το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Το έλλειμμα του αμερικανικού εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο Μάρτιο, καθώς η αυξημένη εγχώρια ζήτηση για αγαθά ώθησε προς τα επάνω τις εισαγωγές.

Με δεδομένη τη βελτιωμένη εικόνα στο μέτωπο του κορονοϊού και τα οικονομικά πακέτα της κρατικής διοίκησης, νοικοκυριά και επιχειρήσεις καταγράφουν αυξημένη ζήτηση, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί από την εγχώρια προσφορά λόγω περιορισμών στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Καθώς οι ΗΠΑ ανακάμπτουν πιο γρήγορα από άλλες χώρες από την πανδημική κρίση, το εμπορικό έλλειμμα ενδέχεται να διογκωθεί, με τις εισαγωγές και τις εξαγωγές να εξακολουθούν να παρουσιάζουν ανισορροπία.

Τον Μάρτιο, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ άγγιξε τα $74,4 δισ., σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, επαληθεύοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών και οικονομολόγων. Η αξία των εισαγωγών ανήλθε στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των $274,5 δισ. Ο μεγάλος όγκος των αμερικανικών εισαγωγών προήλθε από την Κίνα, με το εμπορικό έλλειμμα με το Πεκίνο να αυξάνεται από τα $24,62 δισ. τον περασμένο Φεβρουάριο σε $27,69 δισ. τον Μάρτιο.

Από την άλλη, οι εξαγωγές αυξήθηκαν μεν, αλλά με μικρότερο ρυθμό απ’ ό,τι οι εισαγωγές, και η αξία τους τον Μάρτιο έφτασε στα $200 δισ. Παρά τη διόγκωση του εμπορικού ελλείμματος τον Μάρτιο, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το α΄ τρίμηνο με ρυθμό 6,4%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.