Η ναυτιλία στο πλευρό της Ινδίας στη μάχη ενάντια στην πανδημία

Η ναυτιλία στο πλευρό της Ινδίας στη μάχη ενάντια στην πανδημία

192
Η ναυτιλία στο πλευρό της Ινδίας στη μάχη ενάντια στην πανδημία

Κορυφαίες φιλανθρωπικές οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα πρόνοιας και ευποιίας των ναυτικών και σημαντικοί παίκτες της ναυτιλιακής βιομηχανίας ενώνουν τις δυνάμεις τους εγκαινιάζοντας ένα έκτακτο fund υποστήριξης των ναυτικών και των οικογενειών τους στην Ινδία, όπου τα κρούσματα της πανδημίας αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό.

Όπως σημειώνει το ICS σε ανακοίνωσή του, οι ναυτικοί αποτελούν τα αόρατα θύματα της πανδημίας καθώς εκατοντάδες χιλιάδες όλο αυτό το διάστημα είναι αποκλεισμένοι στα πλοία λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις. Παρά ορισμένες αναφορές που έκαναν λόγο για το τέλος της κρίσης των αλλαγών πληρωμάτων, η εκτόξευση των κρουσμάτων στην Ινδία σε πάνω από 400.000 καθημερινά, έχει οδηγήσει σε νέους περιορισμούς στις αλλαγές πληρωμάτων σε σημαντικά λιμάνια για ναυτικούς που πρόσφατα βρέθηκαν σε χώρες όπως η Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Νεπάλ, το Πακιστάν, η Σρι Λάνκα.

Ως εκ τούτου το Seafarers International Relief Fund, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία των The Seafarers’ Charity, The Mission to Seafarers, ISWAN, Sailors’ Society και άλλων οργανώσεων, προσβλέπει να συγκεντρώσει $1 εκατ.

«Έχουμε όλοι συγκλονιστεί από τις εικόνες και τις ιστορίες που έρχονται από την Ινδία και η σκέψη μας είναι με τους κατοίκους της Ινδίας και με τους Ινδούς που εργάζονται ανά τον κόσμο και έχουν επηρεαστεί από την πανδημία. […] Καλώ τους πλοιοκτήτες και όσους εμπλέκονται στη ναυτιλιακή βιομηχανία να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή. Όταν προκύπτουν σημαντικές προκλήσεις η ναυτιλιακή κοινότητα πάντα ενώνεται», ανέφερε ο κ. Esben Poulsson, πρόεδρος του ICS.

Να σημειωθεί ότι το fund υποστηρίζουν οι εταιρείες Anglo-Eastern, Ardmore Shipping, Cargill, Hafnia, IRI (Marshall Islands Flag), MSC, Pacific Basin και V.Group.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.