Νέο σιδηροδρομικό δρομολόγιο ειδικά για τις ανάγκες της αυτοκινητοβιομηχανίας ξεκινά η Maersk...

Νέο σιδηροδρομικό δρομολόγιο ειδικά για τις ανάγκες της αυτοκινητοβιομηχανίας ξεκινά η Maersk στην Ινδία

118
Νέο σιδηροδρομικό δρομολόγιο ειδικά για τις ανάγκες της αυτοκινητοβιομηχανίας ξεκινά η Maersk στην Ινδία

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας βασίζεται στο μοντέλο «Just-in-Time» για τις αλυσίδες εφοδιασμού των ανταλλακτικών και των εξαρτημάτων. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων απαιτούν εξαιρετικά αξιόπιστες υπηρεσίες logistics, που δύνανται να μεταφέρουν τόσο την πρώτη ύλη όσο και τα τελικά τους προϊόντα σε ακριβή χρονοδιαγράμματα, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη παραγωγική διαδικασία.

Για χρόνια, αρκετοί από τους κατασκευαστές που εδρεύουν στην περιοχή του Gurugram, στο βόρειο τμήμα της Ινδίας, επαφίονταν στα αναξιόπιστα σιδηροδρομικά δρομολόγια για την κίνηση των φορτίων τους που εισέρχονταν και εξέρχονταν από τη χώρα. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στις εισαγωγές επηρεάζουν δυσμενώς το χρονοδιάγραμμα της παραγωγής, ενώ οι καθυστερημένες εξαγωγές οδηγούν σε συσσώρευση αποθεμάτων για τους κατασκευαστές.

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Maersk India ξεκινά το πρώτο σιδηροδρομικό δρομολόγιο «Automotive Express», η αναγγελία του οποίου έγινε στις 18 Απριλίου από τον πρέσβη της Δανίας στην Ινδία. Στόχος της Μaersk Ιndia είναι, μέσα από τη λειτουργία του εν λόγω δρομολογίου, να επιτευχθεί ο εξορθολογισμός των εφοδιαστικών αλυσίδων του κατασκευαστικού κλάδου, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα της ινδικής οικονομίας, και να προσφέρει υψηλότερα επίπεδα αξιοπιστίας. Πέραν αυτού, ωστόσο, το «Automotive Express» δεν απλοποιεί απλώς τις εφοδιαστικές αλυσίδες των πελατών της εταιρείας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας μέσα από την παροχή ενοποιημένων υπηρεσιών logistics που συνδυάζουν τις θαλάσσιες και τις χερσαίες μεταφορές, αλλά παράλληλα οδηγεί στη μείωση του κόστους και του χρόνου μέσα από την αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας και την έγκαιρη μετακίνηση των φορτίων τους.

Το νέο σιδηροδρομικό δρομολόγιο, το οποίο θα εκτελείται σε συνεργασία με την GatewayRail, η οποία εξειδικεύεται στις διατροπικές μεταφορές, θα ξεκινά από το ενδοχώριο τερματικό Garhi Harsaru με προορισμό το τερματικό της ΑPMT στον λιμένα Pipavav. Η χωρητικότητα του δρομολογίου θα ανέρχεται σε 180 TEUs (ανά κατεύθυνση), ενώ θα εξυπηρετεί πάνω από 25 κατασκευαστές αυτοκινήτων. Μάλιστα οι πελάτες του εν λόγω δρομολογίου θα έχουν προτεραιότητα στη διαχείριση (φόρτωση και εκφόρτωση) του φορτίου τους στον λιμένα του Pipavav, προκειμένου να επιτευχθεί υψηλότερη αξιοπιστία και να διατηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των εφοδιαστικών τους αλυσίδων.

Το «Automotive Express» θα συνδέει τα εισαγόμενα και εξαγόμενα φορτία της αυτοκινητοβιομηχανίας με τα θαλάσσια δρομολόγια της Maersk από το Pipavav για τις αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Άπω Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, πέρα από τη βέλτιστη διασύνδεση των φορτίων της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τις παγκόσμιες αγορές, η νέα αυτή υπηρεσία θα ενισχύσει και τις χερσαίες (σιδηροδρομικές) υπηρεσίες που προσφέρει η Maersk στην Ινδία.

Φωτό: Galen Crout/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.