Στα ύψη οι παραγγελίες πλοίων το Q1

Στα ύψη οι παραγγελίες πλοίων το Q1

1347
Στα ύψη οι παραγγελίες πλοίων το Q1

Oι παραγγελίες για νεότευκτα συνεχίζουν φέτος την ξέφρενη πορεία τους και, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο εβδομαδιαίο report της ναυλομεσιτικής εταιρείας Banchero Costa, το α΄ τρίμηνο οι παραγγελίες ήταν οι υψηλότερες α΄ τριμήνου εδώ και 13 χρόνια.

Ενδεικτικές παραγγελίες είναι αυτή της H-Line στα ναυπηγεία Qingdao Beihai για τη ναυπήγηση δύο ore carriers χωρητικότητας 210.000 dwt και με παράδοση στα τέλη του 2023 με αρχές του 2024 και αυτή της Eastern Pacific, η οποία προέβη σε παραγγελίες δύο επίσης carriers χωρητικότητας 210.000 dwt στα ναυπηγεία New Times έναντι του ποσού των $67 εκατ.

Σε ό,τι αφορά τις διαλύσεις, η κύρια ανησυχία έγκειται στην έξαρση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα στην Ινδία, η οποία οδηγεί σε νέα lockdowns, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο report. Παρ’ όλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε έντονη δραστηριότητα στις διαλύσεις, με τις τιμές να παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Φωτό: Stefan Kraszewski/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.