Seaspan: Έκδοση πράσινων ομολόγων ύψους $300 εκατ.

Seaspan: Έκδοση πράσινων ομολόγων ύψους $300 εκατ.

61
Seaspan: Έκδοση πράσινων ομολόγων ύψους $300 εκατ.

H Seaspan Corporation (Seaspan), θυγατρική της Atlas Corp, ανακοίνωσε την Παρασκευή 16 Απριλίου την επιτυχή τιμολόγηση νέων ομολογιών που συνδέονται άμεσα με τη βιωσιμότητα της εταιρείας στη σκανδιναβική αγορά ομολόγων. Οι εν λόγω ομολογίες με ρήτρα αειφορίας ύψους $300 εκατ. λήγουν τον Απρίλιο του 2026, ενώ το επιτόκιό τους ανέρχεται στο 6,5% κατ’ έτος. Τα καθαρά έσοδα από την έκδοση των εν λόγω ομολόγων θα χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, οι οποίοι ενδέχεται να περιλαμβάνουν την αποπληρωμή του χρέους.

Ο CFO της Atlas και της Seaspan σχολίασε πως ο όμιλος συνεχίζει να βελτιστοποιεί την κεφαλαιακή του διάρθρωση, μέσα από την πρόσβαση στις πιστωτικές αγορές και με την έκδοση του δεύτερου ομολόγου της εταιρείας στη σκανδιναβική αγορά ομολόγων, που αποτελεί μία από τις κορυφαίες χρηματαγορές που πληρούν τα κριτήρια ΕSG (περιβάλλον, κοινωνία και διακυβέρνηση). Παράλληλα, πρόσθεσε πως ο όμιλος διαθέτει πλέον μια σταθερή και αυξανόμενη βάση θεσμικών επενδυτών, η οποία αντικατοπτρίζει τη σταθερά ισχυρή και ανθεκτική χρηματοοικονομική απόδοση, την προσήλωση στην ποιοτική ανάπτυξη και τη δέσμευση του ομίλου στην εφαρμογή των αρχών της πρωτοβουλίας ESG.

«Έχουμε μια σταθερή και αυξανόμενη βάση θεσμικών επενδυτών, η οποία αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη ισχυρή και ανθεκτική χρηματοοικονομική μας απόδοση, τη συνεπή ανάπτυξη ποιότητας και τη δέσμευσή μας και την εκτέλεση των πρωτοβουλιών ESG. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι εν λόγω ομολογίες αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την απόκτηση εταιρικής πιστοληπτικής ικανότητας, επενδυτικού βαθμού».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.