Η Γουιάνα εισέρχεται δυναμικά στον πετρελαϊκό χάρτη

Η Γουιάνα εισέρχεται δυναμικά στον πετρελαϊκό χάρτη

122
Η Γουιάνα εισέρχεται δυναμικά στον πετρελαϊκό χάρτη

Η παραγωγή πετρελαίου της Γουιάνα από επτά FSPOs που διαθέτει η χώρα εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα έως το 2027, σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα ο υπουργός Φυσικών Πόρων Vickram Bharrat.

Επί του παρόντος, η παραγωγή της χώρας της Λατινικής Αμερικής από το κοίτασμα Liza-1 της ExxonMobil ανέρχεται σε 130.000 βαρέλια/ημέρα. Μάλιστα η παραγωγή άγγιξε την πλήρη δυναμικότητά της μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Κοινοπραξία με επικεφαλής την Exxon ξεκίνησε την παραγωγή πετρελαίου στο πολλά υποσχόμενο πεδίο Stabroek, στη Γουιάνα, τον Δεκέμβριο του 2019, πριν από τον αρχικό προγραμματισμό, καθώς στο συγκεκριμένο πεδίο εντοπίστηκαν πάνω από 8 εκατ. βαρέλια ανακτήσιμου πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα οποία και θα μπορούσαν να αλλάξουν άρδην την οικονομική στρατηγική της χώρας.

Η παραγωγή από το πεδίο Liza-2 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στα μέσα του 2022. Καθώς η μικροσκοπική χώρα της Νότιας Αμερικής επισπεύδει τις εξορυκτικές της δραστηριότητες, προσβλέπει στο να καταστεί κορυφαίος επενδυτικός προορισμός για την παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Φωτό: Nelson Brito/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.