Αγορά πέντε ro/pax πλοίων από την Grimaldi Group

Αγορά πέντε ro/pax πλοίων από την Grimaldi Group

176
Αγορά πέντε ro/pax πλοίων από την Grimaldi Group

O όμιλος Grimaldi και ο όμιλος Armas Trasmediterránea ανακοίνωσαν την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την πώληση περιουσιακών στοιχείων και δικαιωμάτων ιδιοκτησίας του ισπανικού ομίλου, ως ένα πρώτο βήμα για την ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Η συμφωνία προβλέπει την αγορά από τον όμιλο Grimaldi πέντε πλοίων ro/pax και δύο τερματικών σταθμών στα λιμάνια της Βαλένθια και της Βαρκελώνης, καθώς και γραφείων και αποθηκών που βρίσκονται στα νησιά της Μαγιόρκα, της Μενόρκα και της Ίμπιζα.

Συγκεκριμένα, τα πλοία που συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία είναι τα «Ciudad de Palma» (έτος κατασκευής 2007), «Ciudad de Granada» (2001), «Ciudad de Mahón» (2000), «Volcán del Teide» (2010) και «Volcán de Tijarafe» (2007). Και για τα πέντε πλοία η Armas Trasmediterránea Group κατέχει συμφωνίες για διάφορες συνδέσεις εντός της Ισπανίας.

Η συμφωνία μεταξύ των μερών προβλέπει επίσης την αγορά από τον όμιλο Grimaldi των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης μεταξύ της ηπειρωτικής Ισπανίας και των Βαλεαρίδων Νήσων για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών στις θαλάσσιες συνδέσεις Βαρκελώνης και Βαλένθια με τις Βαλεαρίδες νήσους.

Τέλος, η συμφωνία προβλέπει την πώληση δύο τερματικών σταθμών λιμένα για τον χειρισμό εμπορευματικών μεταφορών και επιβατών, που λειτουργούν επί του παρόντος υπό παραχώρηση από τον όμιλο Armas Trasmediterránea στη Βαρκελώνη και στη Βαλένθια, καθώς και διαφόρων αποθηκών, γραφείων και γραφείων εισιτηρίων σε Βαλένθια, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Μαχόν και Ίμπιζα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.