Stop στις εξαγωγές ζώων από τη Νέα Ζηλανδία

Stop στις εξαγωγές ζώων από τη Νέα Ζηλανδία

233
Stop στις εξαγωγές ζώων από τη Νέα Ζηλανδία

Stop στις εξαγωγές ζώων μέσω θαλάσσης βάζει η Νέα Ζηλανδία, ενώ θα ακολουθήσει μια μεταβατική περίοδος δύο ετών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας της χώρας, Damien O’Connor.

«Στο επίκεντρο της απόφασής μας είναι η υπεράσπιση της φήμης της Νέας Ζηλανδίας για τα υψηλά πρότυπα διαβίωσης των ζώων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νεοζηλανδός υπουργός.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να επηρεάσει κτηνοτρόφους, εισαγωγείς και εξαγωγείς, ενώ η διετής περίοδος μετάβασης θα βοηθήσει τον κλάδο στο σύνολό του να προσαρμοστεί. Οι εξαγωγές ζώων αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,2% των συνολικών εσόδων της Νέας Ζηλανδίας από τις εξαγωγές.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Νέα Ζηλανδία, σε αντίθεση με την Αυστραλία, δεν εξάγει ζώα για σφαγή αλλά αποκλειστικά για εκτροφή. Από τις αρχές του 2020, Νεοζηλανδοί εξαγωγείς έχουν αποστείλει διά θαλάσσης 118.000 βοοειδή, όλα προς την Κίνα. Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας φέρεται να ενημέρωσε τις κινεζικές αρχές για την απόφασή της 15 ημέρες πριν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το TVNZ.

«Δεν έχει να κάνει με την Κίνα, αλλά με την ευημερία των ζώων», ανέφερε σχετικά ο O’Connor. Η Simone Clarke, executive director της World Animal Protection New Zealand, έκανε λόγο από την πλευρά της για μια «σημαντική στιγμή στην ιστορία μας» και κάλεσε και άλλες κυβερνήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νέας Ζηλανδίας.

Φωτό: Mark Brake/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.