Το πρώτο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ από το 2009

Το πρώτο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ από το 2009

113
Το πρώτο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ από το 2009

Το πρώτο τερματικό διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων που ανοίγει στις ΗΠΑ μετά το 2009 ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 30 Μαρτίου στη Νότια Καρολίνα. Τη λειτουργία του τερματικού Hugh K. Leatherman εγκαινίασε το πλοίο της Hapag Lloyd «Yorktown Express», το οποίο ήταν το πρώτο που έδεσε στο εν λόγω τερματικό.

Η κατασκευή του διήρκεσε 20 χρόνια, ενώ η επένδυση για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης έφτασε το $1 δισ., γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά πολιτειακά έργα ανάπτυξης της Νότιας Καρολίνας έως και σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, το τερματικό διαθέτει μια αποβάθρα 426 μ., ενώ μπορεί να διαχειριστεί τα μεγαλύτερα πλοία (έως και 20.000 TEUs) που δένουν στους λιμένες της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, αυξάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις διαχειριστικές ικανότητες του λιμένα.

Επιπροσθέτως, το τερματικό Leatherman, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης κατασκευής του, θα αυξήσει τη χωρητικότητα του λιμένα του Τσάρλεστον κατά 700.000 TEUs. Δεδομένης της συμφόρησης και στους λιμένες της ανατολικής ακτής, λόγω της κατακόρυφης αύξησης της καταναλωτικής ζήτησης και του αυξημένου όγκου φορτίου προς διαχείριση, η λειτουργία του νέου τερματικού έρχεται την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να παράσχει την επιπλέον χωρητικότητα που απαιτείται. Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, τα εισαγόμενα φορτία για τον αντίστοιχο μήνα ήταν αυξημένα κατά 50%.

Τέλος, με την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης κατασκευών, το τερματικό Leatherman θα διαθέτει συνολικά τρεις αποβάθρες, ενώ η συνολική του χωρητικότητα θα φτάσει τα 2,4 εκατ. TEUs κατ’ έτος. Στόχος της επένδυσης είναι αφενός να παρέχει αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες στους χρήστες του λιμένα και αφετέρου να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Καρολίνας, πυροδοτώντας την οικονομική ανάπτυξη, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, εξασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Φωτό: SC Ports/Walter Lagarenne

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.