Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τη ρωσική παραγωγή πετρελαίου

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τη ρωσική παραγωγή πετρελαίου

209
Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τη ρωσική παραγωγή πετρελαίου

Αναθεωρημένες προς τα κάτω είναι οι τελευταίες εκτιμήσεις της ρωσικής κυβέρνησης για την παραγωγή πετρελαίου. Πιο συγκεκριμένα, η ρωσική παραγωγή μαύρου χρυσού θα φτάσει φέτος στους 517 εκατ. τόνους, όταν οι αμέσως προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για παραγωγή περί τους 560 εκατ. τόνους. Για το 2022 εκτιμάται ότι η παραγωγή της Ρωσίας θα αγγίξει τους 548 εκατ. τόνους (προηγούμενη εκτίμηση για 558 εκατ. τόνους).

Οι μειωμένες εκτιμήσεις για την παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας φέτος και του χρόνου αντανακλούν εν μέρει τις συμφωνίες του OPEC+. H ρωσική πλευρά πολλάκις έχει προτείνει και έχει πετύχει τη σταδιακή αύξηση της παραγωγής από τα κράτη-μέλη του OPEC+ κάθε μήνα από αρχές του έτους. Για τον Απρίλιο η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή της κατά 130.000 βαρέλια/ημέρα μετά τα όσα αποφασίστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Οργανισμού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.