Διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας για Κίνα-Ινδονησία

Διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας για Κίνα-Ινδονησία

88
Διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας για Κίνα-Ινδονησία

Τριπλασιασμό του διμερούς εμπορίου μέσα στα επόμενα τρία χρόνια επιδιώκουν Κίνα και Ινδονησία, στοχεύοντας σε αξίες που θα φτάσουν τα $100 δισ., από $31 δισ. σήμερα.

Οι δύο ασιατικές χώρες σκοπεύουν να εξετάσουν την αναβάθμιση μιας διμερούς συμφωνίας εμπορικής συνεργασίας που υπεγράφη το 2011 σε Συμφωνία-Πλαίσιο Εμπορίου και Επενδύσεων (TIFA), όπως ανέφεραν σε κοινές δηλώσεις οι υπουργοί Εμπορίου των δύο χωρών ύστερα από συνάντηση που είχαν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης τη βελτίωση των γραφειοκρατικών και εμπορικών πρακτικών που δημιουργούν εμπόδια στη διμερή συνεργασία, προκειμένου να βελτιωθεί το εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ των δύο χωρών.

Πάνω από 150 κινεζικές εταιρείες αναμένεται να επενδύσουν σχεδόν $1,5 δισ. στην επαρχία του Δυτικού Καλιμαντάν στη νήσο Βόρνεο, με στόχο να δημιουργήσουν περισσότερες από τρεις χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η Κίνα αποτελεί την κυριότερη αγορά για τις εξαγωγές της Ινδονησίας, αλλά και εκείνη με τις μεγαλύτερες εισαγωγές. Το διμερές εμπόριο δεκαπλασιάστηκε μέσα σε δέκα χρόνια, από 3 δισ. σε πάνω σε 30 δισ. δολάρια. Οι δύο χώρες αποτελούν μέλη του φόρουμ της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού αλλά και της ομάδας των G20.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.