Αυξημένη η παραγωγή πετρελαίου από τον OPEC

Αυξημένη η παραγωγή πετρελαίου από τον OPEC

108
Αυξημένη η παραγωγή πετρελαίου από τον OPEC

H παραγωγή πετρελαίου από τα κράτη-μέλη του OPEC αυξήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, καθώς η ενισχυμένη παραγωγή από πλευράς Ιράν ξεπέρασε τις μειώσεις που κατέγραψαν άλλες χώρες του Οργανισμού, σύμφωνα με το Reuters. Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν, η Βενεζουέλα και η Λιβύη έχουν εξαιρεθεί από τις περικοπές της παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή από τα 13 μέλη του OPEC αυξήθηκε τον Μάρτιο κατά 180.000 βαρέλια/ημέρα σε σχέση με τον Φεβρουάριο και άγγιξε τα 25,07 εκατ. βαρέλια/ημέρα. Η παραγωγή πετρελαίου από τον OPEC αυξήθηκε μηνιαίως από τον Ιούνιο του 2020 και για κάθε μήνα μέχρι τον Μάρτιο, με μόνη εξαίρεση τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Σαουδική Αραβία προχώρησε σε περαιτέρω περικοπές 1 εκατ. βαρελιών/ημέρα τον Μάρτιο εν μέσω ανησυχιών για αργή ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου. Η συμμόρφωση των κρατών του OPEC σχετικά με τις προγραμματισμένες περικοπές ανήλθε στο 124% έναντι 121% τον Φεβρουάριο, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Reuters.

Φωτό: Emphyrio/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.