Η προσφορά της Ελληνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Η προσφορά της Ελληνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»

343
Η προσφορά της Ελληνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Η Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών & Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων με αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας και ουσιαστικής προσφοράς και στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην αντιμετώπιση των αντίξοων συνθηκών που προέκυψαν από την πανδημία του Covid-19, ανέλαβε πρωτοβουλία προσφοράς Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας μέλη της Ένωσης προχώρησαν στη δωρεά: α) επτά συσκευών παροχής υψηλής ροής μειγμάτων αέρα/οξυγόνου με ενσωματωμένο υγραντήρα AIRVO2, β) 221 σετ κυκλώματος και ρινικής κάνουλας των συγκεκριμένων συσκευών και γ) αναλωσίμων υλικών για τη λειτουργία των παραπάνω συσκευών παροχής υψηλής ροής μειγμάτων αέρα/οξυγόνου, συνολικής αξίας €65.000.

Οι εταιρείες-μέλη της Ένωσης που συμμετείχαν στη δωρεά είναι οι MEGATUGS SALVAGE & TOWAGE και ZOUROS GROUP.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Παύλος Ξηραδάκης, σημείωσε «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις δύσκολες στιγμές και τις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε όλοι να μπορούμε και εμείς από την πλευρά μας να συμβάλουμε στην κρίσιμη μάχη που δίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο καθημερινός αγώνας ιατρών και νοσηλευτών για την υγειονομική διαχείριση και θεραπεία των τραγικών συνέπειών της πανδημίας του covid-19 στη χώρα μας, αποτελεί έμπνευση για όλους μας».

Η Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών & Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων δημιουργήθηκε το 1980 αποτελεί τον αξιόπιστο εκπρόσωπο των πλοιοκτητών ρυμουλκών και ναυαγοσωστικών πλοίων στην Ελλάδα. Κεντρικό σκοπό της Ένωσης καθ΄ όλη τη διάρκεια της παρουσίας της στα ναυτιλιακά δρώμενα της χώρας μας αποτελεί η παροχή ποιοτικών και σύγχρονων υπηρεσιών, οι οποίες να συνάδουν και με το κορυφαίο διεθνώς επίπεδο ναυτιλίας που διαθέτει η χώρα μας, στους τομείς της ρυμούλκησης, της επιθαλάσσιας αρωγής, της ναυαγιαίρεσης και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Παράλληλα, η δράση της Ένωσης και των εταιριών-μελών της υλοποιείται με απόλυτο σεβασμό στην προστασία της επιχειρηματικής δραστηριότητας και του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται είτε στα πλοία είτε στις χερσαίες θέσεις εργασίας. Η Ένωση παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, κυρίως μέσω της συμμετοχής μελών της στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών (European Tugowners Association, International Salvage Union) προκειμένου να καθίσταται δυνατή η εκ μέρους των μελών της ενημέρωση επί των θεμάτων ενδιαφέροντός τους και η συμμόρφωση της δραστηριότητάς τους στα διεθνή πρότυπα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.