Ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για το νηολόγιο των Marshall Islands

Ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για το νηολόγιο των Marshall Islands

226
Ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για το νηολόγιο των Marshall Islands

Mε βάση στοιχεία της Clarksons Research’s World Fleet Register, ο μέσος όρος ηλικίας των εγγεγραμμένων στο νηολόγιο των Marshall Islands πλοίων είναι τα 9,4 έτη, ο μικρότερος μέσος όρος ηλικίας μεταξύ των κορυφαίων νηολογίων παγκοσμίως. Παράλληλα, η Clarksons έχει αναπτύξει «πράσινες» κατηγορίες για τα πλοία, τα οποία επενδύουν σε τεχνολογίες και καύσιμα μείωσης εκπομπών, όπως το LNG, τα υβριδικά συστήματα, συστήματα μπαταριών κ.ά. Με βάση την εν λόγω κατηγοριοποίηση, πάνω από το 50% του gross tonnage εγγεγραμμένου στο νηολόγιο των Marshall Islands επενδύει στις τεχνολογίες αυτές.

«Ως το νηολόγιο με την υψηλότερη ποιότητα, όπως αποτυπώνεται από το Shipping Industry Flag State Performance Table του International Chamber of Shipping, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι, με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, ο στόλος του RMI είναι συνολικά ο πιο πράσινος», τόνισε ο Bill Gallagher, πρόεδρος του International Registries, Inc. (IRI). Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η αφοσίωση των ιδιοκτητών μας στις πρακτικές βιώσιμης ναυτιλίας τούς καθιστά πρωταγωνιστές σε όρους κανονιστικής συμμόρφωσης και έχει δημιουργήσει τον πιο πράσινο στόλο παγκοσμίως».

Με αφορμή το σημαντικό αυτό επίτευγμα, ο κ. Gallagher δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι για δεκαέξι συναπτά έτη ο στόλος του νηολογίου των Marshall Islands συγκαταλέγεται στον θεσμό «QUALSHIP 21» της Αμερικανικής Ακτοφυλακής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.