Ισχυρές ανατιμήσεις στις τιμές του LNG λόγω «πολικής δίνης»

Ισχυρές ανατιμήσεις στις τιμές του LNG λόγω «πολικής δίνης»

257
Ισχυρές ανατιμήσεις στις τιμές του LNG λόγω «πολικής δίνης»

Το κύμα ψύχους που ταλαιπώρησε τη Βόρεια Αμερική τον περασμένο μήνα θα ευνοήσει σημαντικά τον μεγαλύτερο παραγωγό φυσικού αερίου του Καναδά, Tourmaline Oil Corp., η οποία εκτιμά ότι οι προοπτικές για το φυσικό αέριο βελτιώνονται ακόμα και όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός.

Το φαινόμενο της «πολικής δίνης» έπληξε τον Φεβρουάριο το Τέξας και άλλες νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Tourmaline, με την πώληση τεράστιων όγκων φυσικού αερίου που είχε αποθηκεύσει κοντά στο Σαν Φρανσίσκο και στο Τορόντο.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι προέβη στην πώληση 4 δισ. κυβικών ποδών φυσικού αερίου που είχαν συσσωρευτεί στα κέντρα αποθήκευσής της.

Η καναδική εταιρεία ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 629,2 εκατ. δολάρια Καναδά (502 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) κατά το τελευταίο τέταρτο του 2020, με άλμα 926% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2019, λόγω των υψηλότερων τιμών και της ισχυρής ζήτησης.

Οι Καναδοί παραγωγοί φυσικού αερίου απέστειλαν 7,5 bcfd φυσικού αερίου στις ΗΠΑ στα μέσα Φεβρουαρίου, νούμερο που ισοδυναμεί με αύξηση 25% σε σχέση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της IHS Markit, προκειμένου να επωφεληθούν από τις υψηλότερες τιμές, καθώς η ζήτηση για καύσιμα θέρμανσης αυξήθηκε ιδιαίτερα ακόμα και στις νότιες πολιτείες, όπως το Τέξας και η Οκλαχόμα.

Καθώς οι θερμοκρασίες στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ έπεσαν κάτω από το μηδέν, οι τιμές του φυσικού αερίου σε ενεργειακούς κόμβους όπως η Οκλαχόμα και το Τέξας ανέβηκαν στα ύψη σημειώνοντας νέα ρεκόρ.

Οι τιμές spot φυσικού αερίου αυξήθηκαν 400 φορές πάνω από τον μέσο όρο τους στην Οκλαχόμα, 50 φορές πάνω από τον μέσο όρο τους στο Τέξας και 60 φορές πάνω από τον μέσο όρο τους στο Σικάγο κατά τη διάρκεια της ψυχρής έκρηξης, σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Peyto Exploration and Development Ltd., Darren Gee.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.