Ινδία: Σημαντικές επενδύσεις στην εγχώρια παραγωγή άνθρακα

Ινδία: Σημαντικές επενδύσεις στην εγχώρια παραγωγή άνθρακα

94
Ινδία: Σημαντικές επενδύσεις στην εγχώρια παραγωγή άνθρακα

Η Coal India ενέκρινε πρόσφατα επενδύσεις αξίας $6,4 δισ. σε μεταλλευτικά projects, καθώς η εταιρεία επιχειρεί να αυξήσει την παραγωγή και να μειώσει τις εισαγωγές.

Οι επενδύσεις προορίζονται για την ανάπτυξη οκτώ νέων projects καθώς και για την αναβάθμιση 24 υπαρχουσών μονάδων εξόρυξης άνθρακα, σύμφωνα με την εταιρεία. Αθροιστικά, η παραγωγή από τις 32 αυτές μονάδες θα αγγίξει τους 193 εκατ. τόνους ετησίως.

Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Coal India, Pramod Agrawal, τόνισε ότι η εγχώρια βιομηχανική κατανάλωση σε συνδυασμό με τον ερχομό του καλοκαιριού, που θα αυξήσει τη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια, θα ωθήσουν προς τα κάτω τα αποθέματα άνθρακα της Ινδίας.

Πέρυσι οι εισαγωγές άνθρακα της Ινδίας άγγιξαν τα επίπεδα-ρεκόρ των 248,5 εκατ. τόνων. Πέραν των μονάδων παραγωγής, η Coal Ιndia θα επενδύσει και σε σιδηροδρομικά δίκτυα και άλλες υποδομές μεταφοράς, για να διασφαλίσει την ομαλή ροή των ροών άνθρακα.

Φωτό: Tom Fisk/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.