Συνεργασία ΑDNOC-Petronas σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Συνεργασία ΑDNOC-Petronas σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

84
Συνεργασία ΑDNOC-Petronas σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Η ΑDNOC ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Petronas, με στόχο την εξερεύνηση πιθανών νέων συνεργασιών στην αλυσίδα αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η πρώτη συμφωνία μεταξύ των δύο μερών «χτίζει» πάνω στις ισχυρές διμερείς σχέσεις του Άμπου Ντάμπι με τη Μαλαισία και αντανακλά την προσέγγιση της ADNΟC για στρατηγικές συνεργασίες για τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της.

Η συμφωνία επεκτείνεται στην εφαρμογή καινοτομιών και προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης για την ανακάλυψη νέων υδρογονανθράκων, τη δέσμευση εκπομπών άνθρακα και τη βιωσιμότητα του κλάδου φυσικού αερίου.

Μεταξύ άλλων, μεγάλες είναι οι προοπτικές της συνεργασίας σε ό,τι αφορά την προμήθεια πλοίων με καύσιμα LNG σε λιμάνια των ΗΑΕ αλλά και της ευρύτερης περιοχής, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Petronas έχει ήδη ανακοινώσει το τελευταίο διάστημα συμφωνίες επέκτασης της παρουσίας της στην αγορά της τροφοδοσίας πλοίων με LNG. Πιο συγκεκριμένα, ήδη συνεργάζεται με τη Sumitomo για την προμήθεια πλοίων με LNG σε Τόκιο, Τζοχόρ και Μαλάκκα, ενώ τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε τη συνεργασία με την Jera Co. για την εγκατάσταση ενός παγκόσμιου δικτύου τροφοδοσίας LNG ναυτιλιακού καυσίμου.

Φωτό: Dan Anderson/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.