Πετρελαϊκή συνεργασία Prax-Trafigura στη Μεγάλη Βρετανία

Πετρελαϊκή συνεργασία Prax-Trafigura στη Μεγάλη Βρετανία

104
Πετρελαϊκή συνεργασία Prax-Trafigura στη Μεγάλη Βρετανία

Η Prax, εταιρεία διύλισης, εμπορίας, αποθήκευσης και διανομής προϊόντων πετρελαίου και βιοκαυσίμων, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε συμφωνία εφοδιασμού με την Trafigura.

Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, η Prax θα αγοράσει αργό πετρέλαιο και πρώτες ύλες διυλιστηρίων από την Trafigura για το διυλιστήριο Prax Lindsey, που βρίσκεται κοντά στο Immingham της βορειοανατολικής Αγγλίας.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Trafigura θα χρησιμοποιήσει την εκτεταμένη εμβέλειά της στις διεθνείς αγορές πετρελαίου για να βρει τη βέλτιστη γκάμα αργού πετρελαίου και πρώτων υλών για το διυλιστήριο.

Ο Sanjeev Kumar, διευθύνων σύμβουλος της Prax Group, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα στα σχέδια του ομίλου για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του διυλιστηρίου και θα ανοίξει τον δρόμο για την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης μας με την Trafigura. Επιπλέον, μας παρέχει λειτουργική και σχεδιαστική ευελιξία, βοηθώντας μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε ένα εξαιρετικό επίπεδο εξυπηρέτησης στους πελάτες μας».

Ο Jose Maria Larocca, Executive Director and Co-Head of Oil Trading της Trafigura, ανέφερε: «Δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας παρέχοντας πρόσβαση στις καλύτερες ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες στις παγκόσμιες αγορές βασικών προϊόντων».

Ο όμιλος Prax ανέλαβε την κυριότητα της Lindsey Oil Refinery από την Total την 1η Μαρτίου 2021. Με ετήσια παραγωγική ικανότητα 5,4 εκατ. τόνων, η εξαγορά υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του ομίλου για πλήρη συμμετοχή στην αλυσίδα αξίας του πετρελαίου και εξασφαλίζει την παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.