Η Ηapag-Lloyd προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό του στόλου της

Η Ηapag-Lloyd προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό του στόλου της

67
Η Ηapag-Lloyd προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό του στόλου της

H εταιρεία τεχνολογίας Logimatic ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με τη γερμανική εταιρεία τακτικών γραμμών Hapag-Lloyd, βάσει της οποίας θα αναλάβει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του στόλου της. Πιο συγκεκριμένα, η Logimatic αναμένεται να εγκαταστήσει την πλατφόρμα λογισμικού SERTICA σε πάνω από 70 πλοία του στόλου της Hapag-Lloyd, τα οποία και συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα πλοία εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ανάπτυξη ενός κοινού συστήματος τεχνικής διαχείρισης του στόλου της εταιρείας τόσο στο Αμβούργο όσο και στο Ντουμπάι.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μέσα από μια ομαλή μετάβαση σε μια κοινή πλατφόρμα διαχείρισης του στόλου της, η Hapag-Lloyd επιδιώκει αφενός να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και να μειώσει τα κόστη της και αφετέρου να επιτύχει έναν υψηλότερο βαθμό διαφάνειας, καθώς και ευελιξία στην έγκριση διαδικασιών και μια γρήγορη απόκριση στη διαχείριση των παραγγελιών.

Βασικό κριτήριο της Hapag-Lloyd για την επιλογή της πλατφόρμας λογισμικού ΙοΤ SERTICA για τη διαχείριση του στόλου αλλά και των χερσαίων λειτουργιών της αποτέλεσε η ευκολία χρήσης και η ευελιξία του συστήματος, και δη για τα πληρώματα, καθώς και η λειτουργικότητά του στην υποβολή αναφορών. Για τη Hapag-Lloyd, η επένδυση αυτή αποτελεί κάτι περισσότερο από μια απλή επιλογή ενός νέου λογισμικού, μιας και σκοπεύει να αξιοποιήσει τα χαρακτηριστικά που παρέχει, προκειμένου να βελτιστοποιήσει τις εσωτερικές της λειτουργίες.

Φωτό: Andrey Sharpilo/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.