Η Qatar Petroleum εισέρχεται στην ανάπτυξη νέων σχεδιασμών πλοίων μεταφοράς LNG

Η Qatar Petroleum εισέρχεται στην ανάπτυξη νέων σχεδιασμών πλοίων μεταφοράς LNG

234
Η Qatar Petroleum εισέρχεται στην ανάπτυξη νέων σχεδιασμών πλοίων μεταφοράς LNG

H Qatar Petroleum μαζί με τις LNT Marine, American Bureau of Shipping (ABS) και Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding (SWS) υπέγραψαν μια πολυμερή συμφωνία, προκειμένου να συνεργαστούν για την ανάπτυξη νέων σχεδιασμών πλοίων μεταφοράς LNG.

Η συγκεκριμένη συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση ενός Κοινού Βιομηχανικού Έργου (JIP), στόχος του οποίου θα είναι η ανάπτυξη σχεδιασμών πλοίων μεταφοράς LNG, τα οποία θα χρησιμοποιούν το σύστημα συγκράτησης φορτίου LNT A-BOX®.

Τα συστήματα συγκράτησης φορτίου LNG ανήκουν σε έναν ιδιαίτερα εξειδικευμένο τομέα, όπου έχουν σημειωθεί λίγες βελτιώσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Το LNT A-BOX® της LNT Marine αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τα συστήματα συγκράτησης φορτίου LNG και αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τα οικονομικά μεγέθη που σχετίζονται με τη μεταφορά του LNG τα επόμενα χρόνια.

Ο Saad Sherida Al-Kaabi, υπουργός Ενέργειας, πρόεδρος και CEO της Qatar Petroleum, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την LNT Marine, τον ABS και την SWS προκειμένου να αναπτύξουμε νέους σχεδιασμούς πλοίων μεταφοράς LNG, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες. Με την εν λόγω συμφωνία, η Qatar Petroleum επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για τη συνεχή βελτίωση της βιομηχανίας LNG, υποστηρίζοντας νέες ιδέες και ενθαρρύνοντας την καινοτομία σε τομείς που θα ωφελήσουν τη βιομηχανία με έναν ασφαλή και οικονομικά αποδοτικό τρόπο».

Φωτό: lntmarine.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.