Νέες παραγγελίες στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Νέες παραγγελίες στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

252
Νέες παραγγελίες στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

H Samsung Heavy Industries Co. ανακοίνωσε την Τρίτη 9 Μαρτίου ότι εξασφάλισε παραγγελία ύψους $695 εκατ. από ασιατικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία. Η εν λόγω παραγγελία αφορά την κατασκευή πέντε containerships, μεταφορικής ικανότητας 15.000 ΤΕUs έκαστο, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν έως τον Ιανουάριο του 2024.

Τα πέντε νεότευκτα θα χρησιμοποιούν το LNG ως ναυτιλιακό καύσιμο. Με την τελευταία αυτή παραγγελία, η αξία των συνολικών παραγγελιών 19 πλοίων της Samsung Heavy Industries αγγίζει τα $2,4 δισ., αριθμός που μεταφράζεται σε 31% του ετήσιου στόχου παραγγελιών για το 2021.

Από την άλλη, ένας άλλος σημαντικός νοτιοκορεατικός ναυπηγικός όμιλος, η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co., ανακοίνωσε την ίδια ημέρα ότι υπέγραψε συμφωνία για παραγγελίες επτά πλοίων αξίας $731 εκατ. Οι παραγγελίες αυτές από εταιρείες της Ωκεανίας, της Λιβερίας και της Ευρώπης περιλαμβάνουν τέσσερα containerships και τρία LPG carriers.

Φωτό: Yonhap/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.