Aγορά containerships: Η κούρσα για την απόκτηση πλοίων

Aγορά containerships: Η κούρσα για την απόκτηση πλοίων

490
Aγορά containerships: Η κούρσα για την απόκτηση πλοίων

Σε πρόσφατο ψηφιακό συνέδριο της Capital Link σημαντικοί εκπρόσωποι της αγοράς των containerships έδωσαν το στίγμα τους για την πορεία της ναυλαγοράς εν μέσω σημαντικά αυξημένης ζήτησης.

Ερωτηθείς για τα blank sailings και πώς επηρεάζουν την αγορά τακτικών γραμμών, ο κ. Αριστείδης Πίττας, Chairman & CEO των Euroseas και Eurodry, τόνισε ότι το εν λόγω φαινόμενο παρατηρήθηκε πέρυσι, ως απόρροια της πανδημίας, και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή η αγορά αντιμετωπίζει το ακριβώς αντίθετο πρόβλημα της συμφόρησης πλοίων στα λιμάνια. «Οι liner εταιρείες δεν εξετάζουν πλέον τα blank sailings. Tο ζήτημα είναι να αυξήσουν τα πλοία του στόλου τους, προκειμένου να εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες τους», τόνισε χαρακτηριστικά. Ενδεικτικό της κατάστασης αναφορικά με την προσφορά containerships είναι ότι, κατά την προσπάθεια αγοράς ενός πλοίου, η Euroseas έπρεπε να ανταγωνιστεί άλλες πέντε εταιρείες, σύμφωνα με τον κ. Πίττα.

Ο επικεφαλής των Euroseas και Eurodry, στο ίδιο μήκος κύματος με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο πάνελ, ανέφερε ότι η ζήτηση είναι πολύ ισχυρή και ότι η ανάκαμψη αυτή θα συνεχιστεί και μετά το πέρας της πανδημίας, με δεδομένη την ανάκαμψη των οικονομιών. Καθώς η ανάπτυξη του ΑΕΠ κινείται ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό με τη liner ναυτιλία, η ανάπτυξη του εμπορίου αυτόματα θα σημάνει μια έλλειψη διαθέσιμων πλοίων, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.