Το νέο διατροπικό τερματικό της MSC στα σύνορα Ολλανδίας-Βελγίου

Το νέο διατροπικό τερματικό της MSC στα σύνορα Ολλανδίας-Βελγίου

216
Το νέο διατροπικό τερματικό της MSC στα σύνορα Ολλανδίας-Βελγίου

Η Mediterranean Shipping Company (MSC) συνεχίζει να αναπτύσσει το διατροπικό της δίκτυο, εγκαινιάζοντας έναν νέο, σύγχρονο τερματικό σταθμό στο Westdorpe της Ολλανδίας, ο οποίος αναμένεται να εξυπηρετήσει τους πελάτες της εταιρείας που εδρεύουν στην καρδιά της Φλάνδρας. Το νέο τερματικό της ΜSC, η χωρητικότητα του οποίου ανέρχεται σε 20.000 TEUs κατ’ έτος, θα παρέχει πρόσβαση σε φορτηγίδες, τρένα και φορτηγά, καθιστώντας το ένα τερματικό πολλαπλών μέσων (trimodal terminal).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Westdorpe κατέχει στρατηγική θέση, καθώς βρίσκεται πλησίον της γεωργικής και βιομηχανικής περιοχής της Φλάνδρας, πολύ κοντά στα σύνορα Ολλανδίας-Βελγίου. Αξιοποιώντας την κεντρική του θέση, το εν λόγω τερματικό, έκτασης 30.000 τ.μ., αποσκοπεί στην καλύτερη σύνδεση της περιοχής της Φλάνδρας, με απευθείας σιδηροδρομικές συνδέσεις για το λιμάνι της Αμβέρσας και ειδικότερα με το τερματικό ΜPET που διαχειρίζεται η MSC μαζί με την PSA, καθώς και με καθημερινή σύνδεση τόσο με το λιμάνι της Αμβέρσας όσο και του Ρότερνταμ μέσω φορτηγίδων.

Η αναβάθμιση της διασύνδεσης της περιοχής της Φλάνδρας θα βοηθήσει αφενός στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πελατών της MSC και αφετέρου στον περιορισμό της έντονης κυκλοφοριακής συμφόρησης στην περιφερειακή οδό της Αμβέρσας.

Bίντεο: MSC

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.