Αυξημένη η παραγωγή χάλυβα τον Ιανουάριο

Αυξημένη η παραγωγή χάλυβα τον Ιανουάριο

66
Αυξημένη η παραγωγή χάλυβα τον Ιανουάριο

H παραγωγή χάλυβα των 64 κυριότερων παραγωγών χωρών παγκοσμίως αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 4,8% τον περασμένο Ιανουάριο, στους 162,9 εκατ. τόνους, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Χάλυβα.

Η Κίνα παρήγαγε 90,2 εκατ. τόνους χάλυβα τον περασμένο Ιανουάριο, σημειώνοντας αύξηση σε ετήσια βάση 6,8%. Παράλληλα, η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα της Ιαπωνίας παρουσίασε μείωση 3,9% και έφτασε στους 7,9 εκατ. τόνους, ενώ η ινδική παραγωγή αυξήθηκε 7,6%, στους 10 εκατ. τόνους.

Τόσο η παγκόσμια παραγωγή χάλυβα όσο και η παραγωγή χάλυβα της Κίνας για τα χρονικά διαστήματα μεταξύ Αυγούστου-Δεκεμβρίου 2019, Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2021 παρουσιάζονται στο παρακάτω γράφημα.

world steel

Στη Γερμανία, η παραγωγή χάλυβα αυξήθηκε κατά 6% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, στους 3,3 εκατ. τόνους.

Η παραγωγή χάλυβα της Τουρκίας τον περασμένο Ιανουάριο διαμορφώθηκε στους 3,4 εκατ. τόνους, καταγράφοντας σημαντική αύξηση 12,7% ετησίως. Σε ό,τι αφορά την αμερικανική παραγωγή

χάλυβα, αυτή εμφανίστηκε μειωμένη κατά 9,9%, στους 6,9 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.