CMA CGM: Έξι νεότευκτα containerships κατανάλωσης LNG

CMA CGM: Έξι νεότευκτα containerships κατανάλωσης LNG

129
CMA CGM: Έξι νεότευκτα containerships κατανάλωσης LNG
Tο «CMA CGM Patagonia», το τελευταίο containership της CMA CGM, το οποίο κινείται με τη χρήση LNG

Ο όμιλος CMA CGM, παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο της ναυτιλίας και των logistics, ανακοίνωσε πως, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών του για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης του ναυτιλιακού κλάδου, θα παραλάβει έξι νεότευκτα containerships κατανάλωσης καυσίμου LNG, τα οποία θα εξυπηρετούν την αγορά των ΗΠΑ.

Το πρώτο από τα έξι containerships πρόκειται να παραληφθεί από τη CMA CGM τον Οκτώβριο του 2021, ενώ όλα τα πλοία της σειράς αναμένεται να έχουν παραδοθεί έως τα τέλη του 2022. Τα χωρητικότητας 15.000 TEUs πλοία θα εξυπηρετούν τη γραμμή Pearl River Express (PRX) της CMA CGM, που ξεκινά από την Κίνα και καταλήγει στο Λος Άντζελες.

Το Νοέμβριο του 2017, ο Rodolphe Saadé, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου CMA CGM, προέβη στην παραγγελία εννέα containerships χωρητικότητας 23.000 TEUs που καταναλώνουν καύσιμο LNG, μια παγκόσμια πρωτιά για πλοία αυτού του μεγέθους. Ο όμιλος διαθέτει σήμερα 12 containerships κατανάλωσης LNG, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί στα 32 έως το 2022, ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του φιλόδοξου στόχου του ομίλου για επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.

Φωτό: www.cmacgm

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.